Στις δύσκολες αποφάσεις που αναγκάστηκε να πάρει η Ελλάδα για να αποφύγει τον κίνδυνο της χρεωκοπίας έκανε λόγο ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου μιλώντας στο Συμβούλιο της Σοσιαλιστικής Διεθνούς.

«Πήραμε δύσκολες αποφάσεις στην Ελλάδα, κάνοντας το πατριωτικό μας καθήκον για τη διάσωση της χώρας μας, αποφάσεις αναγκαίες, για να σωθούν οι συντάξεις και οι μισθοί», τόνισε, μεταξύ άλλων, ο πρωθυπουργός.

Ο πρωθυπουργός δεν παρέλειψε να αναφερθεί στον τρόπο με τον οποίο στο παρελθόν γινόταν διαχείριση της εξουσίας στην Ελλάδα, χαρακτηρίζοντάς τον «ύβρις». Δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις, τους ευρωπαϊκούς λαούς και τη σοσιαλιστική οικογένεια για τη στήριξη και τη βοήθεια που παρείχαν στην Ελλάδα.

«Σ΄αυτές τις δύσκολες στιγμές που περνάει η χώρα, πρόσθεσε ο πρωθυπουργός, χρειαζόμαστε φίλους, για να κερδίσουμε το στοίχημα και θα το κερδίσουμε» είπε, ενώ αναφερόμενος στους διαδηλωτές που διαδηλώνουν ειρηνικά στη χώρα, τόνισε ότι ζητούν την ανανέωση της δημοκρατίας.

Νωρίτερα ο Γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Καρχιμάκης , ανοίγοντας τις εργασίες υπογράμμισε ότι το Συμβούλιο της Σοσιαλιστικής Διεθνούς διεξάγεται σε μια φάση, ιδιαίτερα σημαντικών εξελίξεων, που θα καθορίσουν τις τάσεις στην παγκόσμια οικονομία και τη βιώσιμη ανάπτυξη, προσθέτοντας ότι η διοργάνωσή του στην Αθήνα αποτελεί έμπρακτη στήριξη στην Ελλάδα.