Ύστατο προσκλητήριο σε όλα τα μέλη του κοινοβουλίου να επικυρώσουν το μεσοπρόθεσμο πλαίσιο δημοσιονομικής στρατηγικής απηύθυνε ο Γιώργος Παπανδρέου λίγα λεπτά πριν την ώρα της κάλπης.

«Η ψήφος μας σήμερα να αποτελέσει ψήφο εμπιστοσύνης σε μια νέα Ελλάδα αλλαγών, που το μεσοπρόθεσμο είναι όχι στόχος αλλά απλώς ένας αναγκαίος ενδιάμεσος σταθμός για να μπορέσουμε να αλλάξουμε τη χώρα», ανέφερε ο πρωθυπουργός.

Χρησιμοποιώντας όχι μόνο πρώτο πρόσωπο αλλά και έντονα προσωπικό τόνο, ο κ. Παπανδρέου τόνισε:
«Είναι η ώρα να κοιτάξουμε το μέλλον. Είμαι έτοιμος να το διασφαλίσω και θα πάρω αποφάσεις. Μέσα από την καρδιά μου λέω πως ό,τι κάνω είναι γιατί το θεωρώ σωστό. Ούτε τρελοί είμαστε, ούτε θέλουμε να αδικούμε κανένα. Αλλά διαχειρίζομαι μια κρίση που άλλοι δημιούργησαν».

Και συμπλήρωσε χειροκροτούμενος από την πτέρυγα του ΠΑΣΟΚ: «Χωρίς να φυγομαχήσω, θα δώσω και θα δώσουμε τη μάχη μέχρι τέλους. Έχουμε τα πιο δυνατά όπλα, που είναι οι θυσίες των πολιτών με τη δίψα και το όραμα να μη στηριζόμαστε πια σε δάνειες δυνάμεις».

Τώρα είναι η ώρα για σύγκρουση με τα κακώς κείμενα και η ώρα των μεγάλων αλλαγών, συνέχισε ο Γ. Παπανδρέου και τόνισε: «Μπροστά στο εθνικό συμφέρον δεν λογαριάζω ούτε κομματικούς φίλους ούτε συμφέροντα. Δεν είναι η ώρα να λυγίσουμε και να κάνουμε πίσω».

Εξαπέλυσε παράλληλα σκληρή επίθεση στη ΝΔ κατηγορώντας τη ότι «λέει ό,τι θέλει γιατί ξέρει ότι η ΚΟ τουΠΑΣΟΚ θα κάνει πάλι το εθνικό της καθήκον. Ποντάρετε στην αποτυχία, αυτή είναι η πολιτική σας επιλογή. Φοράτε εθνική φανέλα αλλά δε λογαριάζετε την ευθύνη που αναλογεί σε αυτή. Αντίθετα κάθεστε στην εξέδρα και πετάτε αντικείμενα»
Κλείνοντας την τοποθέτησή του ο πρωθυπουργός απευθύνθηκε σε όλες τις πτέρυγες, ζητώντας «να δώσουν με την ψήφο τους μια ιστορική ευκαιρία στην Ελλάδα».