«Είναι αδιανόητο το προεδρείο της Βουλής να δημιουργεί προβλήματα στις νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης» δήλωσε στην τηλεόραση του «ΣΚΑΪ» ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου.

Ο κ. Αποστόλου είπε ότι «δεν μπορεί να υπάρξει ούτε κυβέρνηση εθνικού σκοπού, ούτε κυβέρνηση εθνικής ενότητας», ενώ για το ενδεχόμενο προκήρυξης πρόωρων εκλογών ανέφερε: «Δεν είναι δυνατόν μια κυβέρνηση να συνεχίσει να πορεύεται ως κυβέρνηση μειοψηφίας, έχει πρόβλημα δημοκρατικής νομιμοποίησης. Εκ των πραγμάτων θα βρεθούμε μπροστά στην ανάγκη να προσφύγουμε σε εκλογές».

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, ο κ. Αποστόλου εκτίμησε ότι δεν προβλέπει σε αυτή την ψηφοφορία να υπάρξει μείωση των διαφωνούντων βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ σε σχέση με τις προηγούμενες, λέγοντας: «Βλέπω συγκεκριμένους συντρόφους να συνεχίζουν να έχουν την ίδια άποψη και να πορεύονται στον ίδιο δρόμο».

Αναφερόμενος στον τομέα του, ο υπουργός είπε: «Τον Οκτώβριο θα αντιμετωπίσουμε περισσότερο εξειδικευμένα πράγματα για τον αγροτικό χώρο. Τώρα προσδιορίζεται αυστηρότερα ο κατά κύριο επάγγελμα αγρότης» εξήγησε.