Μεγαλύτερες διαρροές σημείωσε ότι περίμενε ο αντιπρόεδρος της Βουλής, Αλέξης Μητρόπουλος, αναφερόμενος στην μεταμεσονύχτια ψηφοφορία για την εξουσιοδότηση του Αλέξη Τσίπρα να φέρει συμφωνία από τις Βρυξέλλες.

«Ανέμενα μεγαλύτερη και μαζικότερη διαρροή, γνωρίζοντας την ανθρωπογεωγραφία του ΣΥΡΙΖΑ» τόνισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Μητρόπουλος.

Αναφερόμενος στους δύο υπουργούς που διαφοροποιήθηκαν, Παναγιώτη Λαφαζάνη και Δημήτρη Στρατούλη, τόνισε μιλώντας στο Real fm ότι «ο κ. Λαφαζάνης και ο κ. Στρατούλης αποτελούν τους βασικότερους εκφραστές του δευτέρου κυρίαρχου ιδεολογικού και οργανωτικού ρεύματος του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό το κυρίαρχο ρεύμα, δεν είναι έτσι, δεν το τελειώνεις, δεν το διαγράφεις».

«Με αλληλουχία ευθυνών, καταλήξαμε σε ένα κακό αποτέλεσμα διαπραγμάτευσης. Εάν μπορούσε να επιτευχθεί κάτι καλύτερο, έχει να κάνει με την βαθειά γνώση αν υπήρχε σχέδιο, πόσο το είχαμε επεξεργαστεί, πόσο ξέραμε τις προθέσεις των δανειστών. Εγώ και στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, είπα και ότι και πρόγραμμα συγκεκριμένο δεν είχαμε και επεξεργασία δεν είχαμε και σχέδιο δεν εκτυλίξαμε και φάσεις ίσως χάσαμε και τις προθέσεις των δανειστών ίσως δεν είχαμε αντιληφθεί βαθειά» τόνισε αναφερόμενος στις διαπραγματεύσεις.