Αυτό που προέχει τώρα είναι η θετική έκβαση της Διαπραγμάτευσης δήλωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, μετά την πύρρειο νίκη που κατήγαγε η κυβέρνηση κατά την ψηφοφορία στη Βουλή του νομοσχεδίου για τη διαπραγμάτευση της κυβέρνησης με τους δανειστές.

Ο κ. Τσίπρας μετά την εξουσιοδότηση που του δόθηκε κατά κύριο λόγο από τη θετική ψήφο των Ανεξάρτητων Ελλήνων, της ΝΔ, του Ποταμιού και του ΠΑΣΟΚ καθώς και της συντριπτικής πλειοψηφίας των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ χωρίς όμως να συγκεντρώνει 151 κυβερνητικές ψήφους, τόνισε πως «η εθνική αντιπροσωπεία έδωσε σήμερα στην κυβέρνηση ισχυρή εντολή για την ολοκλήρωση της διαπραγμάτευση για την επίτευξη οικονομικά βιώσιμης και κοινωνικά δίκαιης συμφωνίας με τους εταίρους».

«Αυτό που προέχει τώρα είναι η θετική έκβαση της διαπραγμάτευσης. Όλα τα άλλα στην ώρα τους» συμπλήρωσε ο Πρωθυπουργός.

Ταυτόχρονα παρόμοιες ήταν και οι δηλώσεις των κυβερνητικών πηγών σχετικά με το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας. Όπως υπογράμμιζαν εκείνο που προέχει για την κυβέρνηση είναι η επιτυχής κατάληξη της διαπραγμάτευσης. Παράλληλα όμως σημείωναν ότι όταν υπουργοί διαφοροποιούνται και μάλιστα με ψήφο, προφανώς δημιουργείται εξαιρετικά προβληματική κατάσταση, από την οποία δεν εξαιρείται ούτε η πρόεδρος της Βουλής αν και έχει διαφορετικό θεσμικό ρόλο.

Σε ό,τι αφορά στους βουλευτές που διαφοροποιήθηκαν, οι ίδιες πηγές συμπλήρωσαν πως το αρμόδιο, για να πάρει αποφάσεις, όργανο είναι η Κοινοβουλευτική Ομάδα.