«Όχι» σε εξάμηνη παράταση του προγράμματος λέει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ζητώντας βιώσιμη συμφωνία. Ο πρωθυπουργός μάλιστα περιέγραψε το σκηνικό των διαπραγματεύσεων και τις διαφωνίες ΔΝΤ – Κομισιόν.

«Να μπορέσουμε να φέρουμε μια βιώσιμη συμφωνία. Να κλείσει ο φαύλος κύκλος. Να μην πάμε σε συμφωνία και σε έξι μήνες να γυρίσουμε στα ίδια. Το ΔΝΤ ζητάει σκληρά μέτρα και αναδιάρθρωση χρέους και οι άλλοι κρατούν και ζητούν τα μέτρα και αφήνουν το χρέος» είπε ο πρωθυπουργός κατά τη συνάντηση με τον Σταύρο Θεοδωράκη.

Την εκτίμηση ότι η χώρα βρίσκεται σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι και πρέπει να αποφασίσει ο πρωθυπουργός ποια κατεύθυνση θα διαλέξει έκανε ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Υπογράμμισε ότι χάνουμε φίλους στην Ευρώπη και ότι η ο Αλέξης Τσίπρας του είπε ότι υπάρχουν ακόμη κάποιες κινήσεις που πρέπει να γίνουν.

Ταυτόχρονα έστειλε μήνυμα στους Ευρωπαίους σημειώνοντας ότι θα «πρέπει να καταλάβουν ότι δεν μπορούν να κινούνται με τελεσίγραφα».

«Κάλεσα τον πρωθυπουργό να σκεφτεί ότι τα περιθώρια στενεύουν» επεσήμανε, ενώ πρόσθεσε: «Ο πρωθυπουργός μου είπε ότι οι κινήσεις θα γίνουν αποδεκτές από τους Ευρωπαίους και αντίστοιχα οι Ευρωπαίοι θα κάνουν κάποιες κινήσεις».

Επανέλαβε ότι το Ποτάμι θα ψηφίσει τη συμφωνία που θα φέρει η κυβέρνηση.