Στην πιθανότητα να υπάρξει συμφωνία ακόμη και μέχρι την 18η Ιουνίου, αναφέρθηκε ο υπουργός Επικρατείας αρμόδιος για τον συντονισμό του κυβερνητικού έργου Αλέκος Φλαμπουράρης σε συνέντευξη που έδωσε σήμερα Παρασκευή στην ΕΡΤ. Ο κ. Φλαμπουράρης εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι θα υπάρξει τελικά συμφωνία και πρόσθεσε ότι είναι δυνατόν αυτό να γίνει και μέχρι τις 18 Ιουνίου.
«Συμφωνία θα υπάρξει, διότι χρεοκοπία της χώρας μας δεν συμφέρει ούτε εμάς ούτε τους δανειστές μας. Έτσι όπως είναι παγκοσμιοποιημένη η οικονομία αν πάθει κάτι ένας κρίκος της δεν μπορεί να μη γίνει κακό στο σύνολό της» είπε ο υπουργός και υπογράμμισε: «Είμαστε μια κυβέρνηση που διαπραγματεύεται και διαπραγματεύεται ουσιαστικά πράγματα. Μας κάνουν κριτική για τα μέτρα που θα πάρουμε, αλλά ξεχνάνε ότι ο κ. Σαμαράς, καθώς είχε δεσμευτεί για πρωτογενές πλεόνασμα 3% φέτος, θα έπρεπε να πάρει μέτρα πάνω από 5 δισ. ευρώ, δηλαδή υπερπολλαπλάσια από αυτά που συζητά η κυβέρνησή μας».
Ο Αλέκος Φλαμπουράρης ανέφερε ακόμη πως η κυβέρνηση έχει απέναντί της μια προπαγάνδα που εκπορεύεται από τους δανειστές μας και από τους εδώ εκπροσώπους τους. «Υπάρχει προσπάθεια από κάποιους να καθυποτάξουν τον ελληνικό λαό. Μέχρι το ΕΚΑΣ ζητάνε να καταργηθεί που το παίρνουν οι χαμηλοσυνταξιούχοι για λόγους επιβίωσης» είπε ο υπουργός και σημείωσε ότι η αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης έχει ήδη ξεκινήσει με διασφάλιση τροφής, στέγης και θέρμανσης. «Είμαστε αποφασισμένοι να την ολοκληρώσουμε πιο νωρίς από την τετραετία» τόνισε.
Αναφερόμενος στο έργο της κυβέρνησης και τις προσπάθειες που καταβάλλει, ο κ. Φλαμπουράρης είπε: «Να κάνουμε κριτική στην κυβέρνηση για το ότι δεν μπορούμε να “πετάξουμε”, ότι δεν κάναμε τα πάντα σε λίγους μήνες. Αλλά να γνωρίζουμε ότι δεν επιβαρύναμε κανέναν τους πρώτους μήνες. Ποιον επιβαρύναμε; Τα θύματα της ανθρωπιστικής κρίσης, όπου αρχίσαμε να παίρνουμε μέτρα αντιμετώπισης; Επιβαρύναμε όσους χρωστάνε σε εφορία και ασφαλιστικά ταμεία με τις ευνοϊκές ρυθμίσεις των 100 δόσεων; Επιβαρύναμε κάποιον με την αποκατάσταση των άδικων απολύσεων σε καθαρίστριες και άλλους εργαζόμενους στο δημόσιο τομέα; Επιβαρύναμε που ξανανοίξαμε την ΕΡΤ αφαιρώντας μια μαύρη κηλίδα για τη δημοκρατία στη χώρα μας»;
Τέλος, επισήμανε ότι εκείνο που επιδιώκει η κυβέρνηση στις διαπραγματεύσεις, είναι να κατευθυνθούν πόροι για την παραγωγική ανασυγκρότηση και αυτό γιατί προϋπόθεση της αναπτυξιακής πορείας της ελληνικής οικονομίας είναι η διευθέτηση του δημόσιου πόρου, με τρόπο ώστε να στηριχθεί η παραγωγική ανασυγκρότηση της Ελλάδας.