«Τώρα ξύπνησε η Ευρωπαϊκη Ένωση; Πέντε χρόνια δεν ήμασταν σε επιτήρηση;» τόνισε ο υπουργός Πολιτισμού Παύλος Γερουλάνος σχολιάζοντας τα περί είσπραξης φόρων από ξένους.

«Βρίσκω αδιανόητο-σημείωσε μιλώντας στο REAL FM – από τη μεριά της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μετά από πέντε χρόνια που λένε ότι ήμασταν σε επιτήρηση και ήλεγχαν την προηγούμενη κυβέρνηση, να έρχονται και να ζητούν τα ρέστα. Αυτά μοιάζουν περίεργα».

«Φρέσκο δυναμικό κίνημα» χαρακτήρισε ο κ. Γερουλάνος το κίνημα των Αγανακτισμένων και προσέθεσε: «Το κίνημα αυτό βρίσκεται σε αγώνα δρόμου. Να αποκτήσει σάρκα και οστά, πολιτική οντότητα, πριν προλάβουν κάποιοι καλοθελητές που προσπαθούν να το καπελώσουν».

Ο κ. Γερουλάνος δέχθηκε ότι υπάρχουν αργοπορίες στην υλοποίηση του κυβερνητικού έργου, αλλά επεσήμανε: «Δεν δέχομαι ότι οι αργοπορίες συνδέονται με το ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να δανειστεί το 2012. Αυτή τη σύνδεση δεν τη δέχομαι. Η Ελλάδα προσπαθεί να σώσει την οικονομία της σε ένα ρευστό πλαίσιο».

Απαντώντας σε μήνυμα ακροατή, ο υπουργός Πολιτισμού υπογράμμισε ότι «την άνοιξη του 2009 ο Καραμανλής και ο Αλογοσκούφης ήξεραν ότι είχε τελειώσει η οικονομία» και πρόσθεσε ότι το ΠΑΣΟΚ δεν γνώριζε την κατάσταση.

Σχετικά με τη μείωση της φορολογίας των επιχειρήσεων που προτείνει η ΝΔ σημείωσε πως αυτό έγινε και λειτούργησε με θετικά αποτελέσματα στον τουρισμό, ωστόσο, πρόσθεσε ότι πρέπει να συνδεθεί και με άλλες πολιτικές. «Αλλιώς θα είναι ένα δωράκι για τις επιχειρήσεις» είπε ο υπουργός.