Δυσάρεστες μνήμες από την έναρξη της περυσινής τουριστικής σεζόν, όταν τρία απανωτά χτυπήματα έφεραν μαζικές ακυρώσεις κρατήσεων, ξύπνησε στον Παύλο Γερουλάνο η είδηση ότι άλλο ένα ηφαίστειο στην Ισλανδία προκαλεί προβλήματα στις πτήσεις.

Μιλώντας σε πηγαδάκι δημοσιογράφων, ο υπουργός Τουρισμού περιέγραψε πώς αντέδρασε όταν άκουσε την είδηση: «Όταν άνοιξα την τηλεόραση και άκουσα για την ηφαιστειακή τέφρα, είπα: Όχι πάλι! Μην έχουμε ξανά τα περυσινά…»
Ο κ. Γερουλάνος υπενθύμισε ότι πριν από ένα χρόνο η ενεργοποίηση ηφαιστείου στην Ισλανδία προκάλεσε τεράστια προβλήματα στην εναέρια κυκλοφορία και έφερε κύμα ακυρώσεων κρατήσεων.

Η κατάσταση επιδεινώθηκε όταν έβαλαν λουκέτο δύο τουριστικά πρακτορεία της Βρετανίας αλλά και με τα τραγικά γεγονότα του Μαΐου στην τράπεζα της οδού Σταδίου.

Όπως γλαφυρά περιέγραψε, τα φαξ των ακυρώσεων έφταναν ασταμάτητα και ευχήθηκε να μην ξανασυμβεί κάτι αντίστοιχο.

Πέραν τούτων πάντως, ο Π. Γερουλάνος αναφέρθηκε σε θετικές προβλέψεις για τη σεζόν που ξεκίνησε και συγκεκριμένα για τις προοπτικές που ανοίγονται στον τομέα των κρουαζιερόπλοιων και ορισμένων ειδικών κατηγοριών τουρισμού.