Πρόβλημα «κυβερνητικής ασυνεννοησίας» εντοπίζει ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Γιάννης Μιχελάκης, με αφορμή τις φωνές που ακούστηκαν για το θέμα τνων απολύσεων ή μη στο δημόσιο τομέα.

Ο κ. Μιχελάκης αναφέρθηκε σε «τριπλό συντριπτικό κάταγμα, στο πρόβλημα της κυβερνητικής αποτελεσματικότητας και ενδοκυβερνητικής συναίνεσης, σε ό,τι αφορά στο θέμα των απολύσεων στο Δημόσιο».

Όπως διευκρίνισε «κάποιοι υπουργοί όπως ο κ. Παπακωνσταντίνου, τις προεξοφλούν. Σας θυμίζω το απόσπασμα της ομιλίας του στο Συνέδριο του Economist που έλεγε: ‘Δεν μπορούμε πια να προχωρήσουμε χωρίς να σκεφτόμαστε και το γεγονός ότι, όταν κλείνουν, συρρικνώνονται, συγχωνεύονται δημόσιοι οργανισμοί μπορεί να υπάρξουν και απολύσεις’».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε «στην παρέμβαση Ρέππα στο δελτίο του Mega, ο οποίος δήλωνε ότι ‘η τρόικα δεν θέλει τις απολύσεις επειδή πιστεύει ότι έτσι θα λύσουμε κάποιο δημοσιονομικό πρόβλημα… αλλά για λόγους συμβολικούς’. Προσθέτει, μάλιστα, πως κάνουν λάθος όσοι νομίζουν ότι θα έχουν δημοσιονομικό αποτέλεσμα, αν διώξουμε ανθρώπους που εργάζονται 10-20 χρόνια στο Δημόσιο».

Όπως λέει «ενώ την ίδια μέρα ο κ. Γ. Ραγκούσης, μιλώντας στη Βουλή, έλεγε: «Όταν δε ο Πρωθυπουργός μιλάει για εκατόν πενήντα χιλιάδες λιγότερους τα επόμενα τρία χρόνια -που θα προέλθει αυτή η μείωση από αποχωρήσεις και εθελούσιες εξόδους, που αν χρειαστεί θα γίνουν- είναι προφανές ότι το λέει γιατί ακριβώς δεν υπάρχει προοπτική απολύσεων». Μάλιστα, ο κ. Ραγκούσης είπε χαρακτηριστικά ότι ούτε η Τρόικα έθεσε ζήτημα απολύσεων στο Δημόσιο, αδειάζοντας, με καθόλου κομψό τρόπο, τον υπουργό Οικονομικών».

«Καταλαβαίνει τελικά κανείς τι θέλει να κάνει η κυβέρνηση στο θέμα αυτό;

Πάντως σίγουρα δεν καταλαβαίνουν μέσα στο ΠΑΣΟΚ, γι’ αυτό και ο Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας κ. Βασίλης Έξαρχος μιλώντας στο κρατικό ραδιόφωνο, αλλά και ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ, Έκτορας Νασιώκας, μέσα από τη συχνότητα του Ράδιο 9, ούτε λίγο, ούτε πολύ απηύθυναν έκκληση να υπάρξει ενιαία γραμμή στο θέμα αυτό», τονίζει.