Τα νερά της, ήδη ανήσυχης περιφερειακής του ομάδας, τάραξε χθες ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Παναγιώτης Ψωμιάδης, ανακοινώνοντας ότι σε λίγες μέρες θα αποτελεί παρελθόν από τη θέση τού επικεφαλής, καθώς τίθεται πλέον σε αργία, σύμφωνα με την «Μακεδονία».

Ο κ. Ψωμιάδης δήλωσε ότι γνωρίζει την απόφαση του Γενικού Γραμματέα της αποκεντρωμένης περιφέρειας Θύμιου Σώκου και ανακοίνωσε ότι στο εξής θα τον αναπληρώνει ο αδελφός του, Διονύσης. Τη… βόμβα ωστόσο την έριξε στο τέλος, λέγοντας στους συμβούλους της ομάδας του ότι από εδώ και πέρα είναι όλοι τους εν δυνάμει υποψήφιοι για τη θέση του περιφερειάρχη.

Η δήλωση προκάλεσε έκπληξη και ταραχή στους περιφερειακούς συμβούλους της πλειοψηφούσας παράταξης, καθώς όλοι ανέμεναν την ανακοίνωση περί αργίας, δεν περίμεναν ωστόσο από τον κ. Ψωμιάδη να ανοίξει τόσο πρόωρα το θέμα της διαδοχής του. Και αυτό, γιατί, για να κηρυχθεί έκπτωτος, ούτως ώστε η παράταξη να προχωρήσει σε εκλογές για τον νέο περιφερειάρχη, θα πρέπει προηγουμένως να υπάρξει τελεσίδικη απόφαση από το ΣτΕ, όπου και θα προσφύγει άμεσα.

Χθες, πάντως, στο περιθώριο της περιφερειακής ομάδας που συνήλθε λίγο πριν από την έναρξη της συνεδρίασης του περιφερειακού συμβουλίου, ο κ. Ψωμιάδης δήλωσε στους συμβούλους του ότι καθήκοντα περιφερειάρχη θα αναλάβει από εδώ και πέρα ο Διονύσης Ψωμιάδης και ζήτησε από σύσσωμη την ομάδα να τον στηρίξει στο δύσκολο έργο που καλείται να αναλάβει. Τους ζήτησε ακόμα να παραμείνουν ενωμένοι, για το καλό της παράταξης, και να αποφεύγουν εντάσεις και διφωνίες. Σε ήρεμο ύφος ανέφερε πως μπορεί σε λίγες μέρες να μη βρίσκεται στη θέση του, αλλά θα βρίσκεται σίγουρα στο πλευρό όλων, και κυρίως στο πλευρό του αδελφού του.