«Κοντά στο μνημόνιο που μας οδηγεί στην καταστροφή λειτουργεί μια πολύ επικίνδυνη αστυνομία. Μιλάμε για δολοφονικές επιθέσεις των ΜΑΤ σε άοπλους, με σκοπό και στόχο να τους σκοτώσουν -και αυτά δεν τα λέω εγώ, τα λένε οι παριστάμενοι και ο γιατρός που τον χειρούργησε», δήλωσε στη Βουλή ο Παν. Λαφαζάνης με αφορμή τον βαρύτατο τραυματισμό του τριαντάχρονου διαδηλωτή στη χθεσινή πορεία.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ εκτόξευσε βαρύτατες καταγγελίες εναντίον της ΕΛΑΣ: «Πώς κάθεστε σε αυτά τα έδρανα την ώρα που η Χρυσή Αυγή διοικεί την αστυνομία; Το αυγό του φιδιού έχει εκκολαφθεί μέσα στην αστυνομία. Δείτε τα βίντεο της ντροπής. Τι θα κάνετε; Τι μέτρα θα πάρετε;».

Απαντώντας από την πλευρά της κυβέρνησης ο αν. υπουργός Αμυνας Πάνος Μπεγλίτης καταδίκασε απερίφραστα τα χθε4σινά δυσάρεστα γεγονότα και πρόσθεσε:

«Η ηγεσία του υπουργείου έχει ζητήσει έρευνα. Τα γεγονότα αυτά μας προβληματίζουν και δημιουργούν και ερωτηματικά». Την ίδια ώρα όμως κατηγόρησε τον Π. Λαφαζάνη για «ανεύθυνο λόγο».

«Εχει συναίσθηση των λεγομένων του; Αναρωτιέμαι αν δεν εύχεται να έχουμε νεκρό για να δικαιωθεί η τυφλή και αδιέξοδη πολιτική της αριστεράς», σχολίασε δηκτικά πυροδοτώντας την έντονη αντίδραση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ: «Είπατε ότι εύχομαι να πεθάνει κάποιος για να κερδοσκοπήσω πολιτικά. Αν δεν ανακαλέσετε, θα είναι όνειδος για την παρουσία σας».

«Εγώ είπα ότι στο πολιτικό αδιέξοδο που βρίσκεστε θέλετε να υπάρξουν νεκροί», ανταπάντησε ο Π. Μπεγλίτης ενώ ο Π. Λαφαζάνης επανήλθε λέγοντας:

«Αυτά που λέτε είναι πρωτοφανή. Λυπάμαι πολύ. Ντροπή σας».