Την ανάγκη να βεβαιώσει η τρόικα ότι η Ελλάδα μπορεί να εκπληρώσει τις δανειακές της υποχρεώσεις για να σταματήσει η διεθνής αμφισβήτηση τόνισε ο Ευγάγγελος Βενιζέλος.

«Αυτό που έχω προτείνει -δήλωσε μιλώντας στο Κανάλι 9- είναι να ζητήσουμε και θα το ζητήσουμε με θεσμικό και επίσημο τρόπο να πουν οι εταίροι μας, η Ε.Ε., η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το ΔΝΤ δύο πράγματα που ισχύουν αλλά πρέπει να πιστοποιηθούν επισήμως, ότι η Ελλάδα θα καλύψει τις δανειακές της ανάγκες και για το 2012 και για όσο χρειαστεί με έναν τρόπο φιλικό προς αυτήν και προς τις ανάγκες διαχείρισης του δημοσίου χρέους αλλά το ζητούμενο είναι να ξέρουν όλοι και οι περιβόητες αγορές ότι οι δανειακές ανάγκες της χώρας θα καλυφθούν και δεν θα υπάρξει τεχνικό χαρακτηριστικό χρεοκοπίας της χώρας όπως ορισμένοι θέλουν γιατί παίζουν με τα ασφάλιστρα κινδύνου».

Στο ερώτημα τι θα κάνει αν του ζητηθεί σε ενδεχόμενο ανασχηματισμό να αναλάβει το Υπ. Οικονομικών απάντησε: «Δεν είναι δική μου υποχρέωση και κυρίως δεν είναι δικό μου δικαίωμα να απαντήσω διότι αυτά είναι θέματα που τα χειρίζεται ο πρωθυπουργός. Εγώ δεν λέω τις απόψεις μου για να φύγω από το εξαιρετικά τιμητικό Υπουργείο Εθνικής Άμυνας στο οποίο βρίσκομαι για να πάω αλλού. Εμένα με ενδιαφέρει συνολικά και συλλογικά κυρίως η χώρα, το έθνος να κάνει κινήσεις οι οποίες είναι απολύτως αναγκαίες».