«Δεν υπάρχει παραγραφή για τη δωροδοκία σε σχέση με τη διακίνηση μαύρου χρήματος» δήλωσε o Ε. Βενιζέλος επισημαίνοντας πως το σύνολο της υπόθεσης των υποβρυχίων θα εξεταστεί από την ειδική επιτροπή συμβάσεων και προμηθειών της βουλής, η οποία έχει εξειδικευτεί σε θέματα εξοπλισμών.

«Είναι ισχυρότερη της εξεταστικής-είπε μιλώντας οστον real fm 97.8- είναι μία διαρκής εξεταστική επιτροπή» είπε ο κ. Βενιζέλος και έσπευσε να ξεκαθαρίσει πως η προκαταρκτική αποφασίστηκε όχι για το θέμα του περιεχομένου των συμβάσεων αλλά για να διερευνηθεί το εάν υπάρχει δωροδοκία σε συνάρτηση με τη διακίνηση μαύρου χρήματος».

Ο κ. Βενιζέλος απάντησε στους υπαινιγμούς του κ. Τσοχατζόπουλου ότι οι συμβάσεις συνεχίστηκαν και από τη νέα ηγεσία του Πενταγώνου παρουσιάζοντας τις έξι δικλείδες ασφαλείας, με τις οποίες όπως είπε έχει υπάρξει η διαχωριστική γραμμή με το παρελθόν.

«Να σεβαστούμε την ψυχολογική και την πολιτική θέση του κατηγορουμένου» είπε ο κ. Βενιζέλος, ο οποίος αποκάλυψε ότι κατά τη διάρκεια της χθεσινής συζήτησης στη βουλή σκέφθηκε να λάβει τον λόγο για να απαντήσει στον Άκη Τσοχατζόπουλο.