Όπως ήταν φυσικό, η είδηση της ημέρας αποτέλεσε το κέντρο των ερωτήσεων που δέχτηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στο press room.

Όπως είπε ο κ. Πεταλωτής «Η πρόταση του κ. Σάλλα εξετάζεται, υπάρχουν συγκεκριμένα πλαίσια, υπάρχουν θεσμοθετημένες διαδικασίες με μοναδικό κριτήριο και γνώμονα το δημόσιο συμφέρον και τη βιωσιμότητα των τραπεζών, που μεγάλο μέρος συμμετοχής έχει και το ελληνικό δημόσιο».

Σε ερώτηση μάλιστα δημοσιογράφου αν υπάρχει αντίφαση μεταξύ όσων έλεγε ο κ. Χρυσοχοϊδης, ως υπεύθυνος τομεάρχης -όταν το ΠΑΣΟΚ ήταν αντιπολίτευση- για κρατικοποίηση των τραπεζών και της σημερινής εξέλιξης, ο κ. Πεταλωτής απάντησε ότι ο ίδιος αναφέρεται στη σημερινή πρόταση του κ. Σάλλα και υπογράμμισε τα κριτήρια με τα οποία αυτή εξετάζεται.

Ερωτηθείς για το «αν εξυπηρετείται το δημόσιο συμφέρον, δεδομένου ότι η Τράπεζα Πειραιώς έχει πάρει από το πακέτο στήριξης των 28 δισ., 750 εκατ. ευρώ και προσφέρει με την πρότασή της 700 εκατ. ευρώ», ο κ. Πεταλωτής ουσιαστικά απέφυγε να απαντήσει λέγοντας ότι «η πρόταση θα εξεταστεί με τα κριτήρια που ανέφερα και θα υπάρξει ανακοίνωση».

Στην ερώτηση «γιατί η κυβέρνηση δεν ενοποιεί τις υπό κρατικό έλεγχο τράπεζες, ώστε να υπάρξει ρευστότητα στην αγορά», ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε ότι «η κυβερνητική πολιτική μέσα σε αυτές τις αντίξοες συνθήκες είναι υπέρ του έλληνα πολίτη».