Επανάσταση για την Ελλάδα χαρακτήρισε τους δασικούς χάρτες ο υφυπουργός Περιβάλλοντος Θάνος Μωραϊτης, επισημαίνοντας πως οριοθετούνται κατά ενιαίο και αδιαμφισβήτητο τρόπο τα δάση και τις δασικές εκτάσεις της χώρας μας.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΒΗΜΑ 99,5, ο κ. Μωραΐτης τόνισε πως πλέον ο πολίτης θα γνωρίζει πού υπάρχει δάσος και πού δασική έκταση και τι είναι η περιουσία του. «Δεν θα υπάρχει πλέον όλος ο χαμένος αυτός χρόνος στις υπηρεσίες, όπου ένας πολίτης για να κάνει μια πράξη χαρακτηρισμού θα πρέπει να περιμένει δύο-τρία χρόνια και μια τεράστια συναλλαγή που υπήρχε μέχρι σήμερα και οδήγησε στο βασίλειο της αυθαιρεσίας που υπάρχει σήμερα, το οποίο η διοίκηση απλά παρακολουθούσε», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σημείωσε ότι πρόκειται για πολιτική επιλογή της κυβέρνησης και τόνισε ότι είναι ένας στόχος που μπήκε εδώ και 18 μήνες και υλοποιείται. «Ξεκινάμε από τα δύσκολα και θέλουμε να στείλουμε ένα ξεκάθαρο μήνυμα παντού, ότι αυτό το πάρτι με τα δάση πρέπει να τελειώσει», διεμήνυσε.

Σε ότι αφορά στις επιτροπές που θα ελέγχουν τις ενστάσεις είπε ότι «οι επιτροπές θα είναι από επιστήμονες, νομικούς και μηχανικούς. Θα κοιτάζουν την κάθε περίπτωση ξεχωριστά, αλλά αυτές θα ομαδοποιούνται. Δεν μπορεί εμένα στο ίδιο οικοδομικό τετράγωνο να με βάζουν εντός σχεδίου και εσάς εκτός. Σ’ αυτές τις επιτροπές, που δημιουργούμε αυτές τις μέρες, θα έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη και πιστεύω και ο πολίτης θα έχει εμπιστοσύνη και θα στηριχθούν στους νόμους και στο Σύνταγμα».