«Θα εξαντλήσουμε όλες τις δυνατότητες που προβλέπονται για να φτάσουμε στις αποκαλύψεις για την υπόθεση Siemens», δήλωσε πριν από λίγο στη Βουλή ο Χρήστος Πρωτόπαπας, συμπληρώνοντας μάλιστα το σχόλιο ότι «ενδεχομένως να υπάρχει και μαύρο χρήμα».

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ αναφέρθηκε και στην υπόθεση των υποβρυχίων, σχολιάζοντας ότι «θα πάρουμε όλες τις αναγκαίες πρωτοβουλίες για να ερευνηθεί πλήρως και το σκάνδαλο».

Δεν αποσαφήνισε ωστόσο ποιες ακριβώς πρωτοβουλίες θα πάρει το ΠΑΣΟΚ, την ώρα που συζητείται έντονα το σενάριο να πάμε απευθείας σε σύσταση προανακριτικής επιτροπής.

Σε άλλο σημείο της τοποθέτησής του, ο κ. Πρωτόπαπας διαβεβαίωσε ότι «εκλογές θα γίνουν κανονικά το 2013, όπως προβλέπεται από το Σύνταγμα».

Λίγο νωρίτερα, ο Κώστας Μαρκόπουλος της ΝΔ είχε προειδοποιήσει ότι «αν δεν αλλάξετε εσείς, θα σας αλλάξει η κοινωνία», ενώ ο Γιώργος Καρατζαφέρης είχε σχολιάσει: «Η μόνη λύση είναι εκλογές εδώ και τώρα, για να σταματήσει να γελοιοποιείται η χώρα και να ξεφτιλίζεται στον Τούρκο».