Σκληρή επίθεση κατά του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνη Σαμαρά, εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης, ανεβάζοντας τους τόνους της αντιπαράθεσης. Παράλληλα ο κ. Καρατζαφέρης επιτέθηκε και στην κυβέρνηση με αφορμή την υπόθεση του ιταλικού πλοίου στο Καστελόριζο, και την κατηγόρησε για ολιγωρία.

Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ μιλώντας στο «Ράδιο 9» είπε ότι το σημαντικό θέμα της ελληνικής κοινωνίας σήμερα είναι ότι η κρίση βαθαίνει, η ανεργία αυξάνεται καθημερινά, εμφανίζονται νέες «τρύπες» κάθε μέρα, και η κυβέρνηση αδυνατεί να βγάλει την χώρα μας από τον λήθαργο.

«Ο κ. Σαμαράς έχει το “βιολί” του. Ούτε ξέρει που πατάει, ούτε ξέρει που βρίσκεται ο κ. Σαμαράς. Με αυτά που κάνει και λέει “καίει“ τον εαυτό του» υποστήριξε ο κ. Καρατζαφέρης, και ανέφερε ότι τα δυο μεγάλα κόμματα έχουν χάσει την «έξωθεν καλή μαρτυρία».

Πρότεινε συνεννόηση όλων των κομμάτων που «μπορούν και διαθέτουν κάποια λογική», για να βρεθεί κάποια διέξοδος.

«Αυτά που βγαίνουν και λένε ότι “εγώ δεν κάνω, και δεν συνεργάζομαι με τον ένα ή τον άλλον πολιτικό”, είναι αστειότητες και στείρες πολιτικές» είπε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ.

Αναφερόμενος στην υπόθεση του ιταλικού πλοίου υποστήριξε ότι «πήρε άδεια από εμάς και όταν διαπίστωσε ότι η Τουρκία τους έδιωξε, πήγε στη συνέχεια και ζήτησε άδεια και από την Τουρκία. Λόγω της δική μας ολιγωρίας, απευθύνθηκε στην Τουρκική πλευρά».

Αναφερόμενος στη χθεσινή συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, είπε ότι του ανέφερε πως η κατάσταση είναι οικτρή και ότι ο πολιτικός κόσμος δεν μπορεί να αναλάβει πρωτοβουλίες. «Χρειάζεται να παρέμβει ο “από μηχανής θεός”, που δεν μπορεί να είναι άλλος από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Τον απασχολεί αυτό το σοβαρό θέμα. Δεν είναι αδιάφορος και αμέτοχος. Τον είδα εξαιρετικά προβληματισμένο. Πιστεύω ότι τόσο η σοφία του, όσο και η σοβαρότητά του μπορούν να λειτουργήσουν καταλυτικά αυτή τη στιγμή που ο καθένας τραβάει τον δρόμο του» υποστήριξε ο κ. Καρατζαφέρης.