Οι περιφερειακές εκλογές του Νοεμβρίου θα αποτελέσουν το πρώτο εκλογικό τεστ για τον Αντώνη Σαμαρά ως πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας. Το στοίχημα του προέδρου της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι, αν οι αλλαγές που έχει προωθήσει θα φέρουν πίσω τους «πληγωμένους» ψηφοφόρους της παράταξης.

Η Νέα Δημοκρατία βρίσκεται σε εκλογική ετοιμότητα, ωστόσο οι όποιες προσπάθειες έχουν γίνει από τη Ρηγίλλης μέχρις στιγμής δεν έχουν φέρει μέχρι στιγμής τα επιθυμητά αποτελέσματα καθώς η αξιωματική αντιπολίτευση βυθίζεται εξ ίσου με την κυβέρνηση στην εκτίμηση των πολιτών.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Καθημερινή», ο Αντώνης Σαμαράς είχε χθες κύκλο συσκέψεων με αντικείμενο τις υποψηφιότητες του κόμματος για τους δήμους και τις περιφέρειες της χώρας. Σύμφωνα με πληροφορίες, η Ρηγίλλης, ενδεχομένως και σε συνδυασμό με τις περιοδείες του προέδρου της ΝΔ στην Ελλάδα, θα αρχίσει να δίδει χρίσματα, προκειμένου τα στελέχη της να έχουν επαρκή χρόνο προετοιμασίας.

Αρκετοί εκ των πιθανολογούμενων υποψηφίων έχουν διατυπώσει προς την ηγετική ομάδα του κόμματος ενστάσεις για την κωλυσιεργία, απειλώντας να μην αποδεχθούν το χρίσμα, εάν αυτό δεν δοθεί εγκαίρως.