Δύο είναι οι πονοκέφαλοι για τον Αντώνη Σαμαρά. Πρώτον οι ανακοινώσεις ανεξάρτητων υποψηφιοτήτων και ο κίνδυνος να λάβουν τη μορφή χιονοστιβάδας. Δεύτερον, οι κρίσιμες περιοχές και η αποδοχή πιθανών υποψηφιοτήτων σε αυτές.

Το τοπίο στην Αθήνα ξεκαθάρισε με τη συνάντηση που είχε ο Α. Σαμαράς με τον Ν. Κακλαμάνη. Σήμερα ο βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης Κώστας Γκιουλέκας ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του για τον δήμο. Ωστόσο προβληματίζεται η Ρηγίλλης για το ποιος πρέπει να είναι υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής και ποιος θα υποστηριχθεί για τον δήμο Πειραιά.

Ειδικά για την περιφέρεια Αττικής, δεν υπάρχει κορυφαίο στέλεχος πρόθυμο να εμπλακεί ως υποψήφιος περιφερειάρχης. Σχεδόν σίγουρο είναι ότι δεν ενδιαφέρονται οι Αρης Σπηλιωτόπουλος, Ευάγγελος Μεϊμαράκης και Κωστής Χατζηδάκης. Περισσότερες πιθανότητες έχει να λάβει το χρίσμα παράγοντας, όπως π.χ. ο απερχόμενος νομάρχης Ανατολικής Αττικής Λεωνίδας Κουρής.

Ενδεικτικά στη Γλυφάδα σκοπεύσουν να θέσουν υποψηφιότητα οι Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης και Αλεξάνδρα Πάλλη, ενώ υποψήφιος είναι ο Στ. Λανδράκης και επιμένει ο δήμαρχος Ι. Θεοδωρόπουλος.