Ευοίωνα στοιχεία για την Κύπρο χαρακτήρισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, τόσο «την αφύπνιση των Τουρκοκυπρίων» όσο και τα σχέδια για την εκμετάλλευση του φυσικού πλούτου της χώρας, κατά την διάρκεια της συνάντησης που είχε νωρίτερα σήμερα με τον Γενικό Γραμματέα του ΑΚΕΛ Κύπρου, Άντρο Κυπριανού.

Ο κ. Παπούλιας ενδιαφέρθηκε ιδιαίτερα για τις διεθνείς επαφές του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια και ο κ. Κυπριανού σημείωσε ότι «ο Πρόεδρος έχει καταφέρει να προσελκύσει το ενδιαφέρον πάρα πολλών για την Κύπρο και το Κυπριακό και αυτό είναι πολύ θετικό, δυστυχώς χωρίς συγκεκριμένα αποτελέσματα μέχρι στιγμής σε ό,τι αφορά το Κυπριακό».

Σε ό,τι αφορά τις κινητοποιήσεις των Τουρκοκυπρίων εναντίον της Άγκυρας, ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ σημείωσε ότι πρόσφατα πέντε Τουρκοκύπριοι οι οποίοι ηγούνται των κινητοποιήσεων στα κατεχόμενα βρέθηκαν στις Βρυξέλλες μαζί με την αντιπροσωπεία του ΑΚΕΛ και ενημέρωσαν το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

«Τα μηνύματα από τις ομιλίες τους ήταν πολύ ενθαρρυντικά. Ήταν μια κραυγή αγωνίας, όπως οι ίδιοι την ονόμασαν. Θέλουν κι αυτοί να αγωνιστούν μαζί μας για να λύσουν το Κυπριακό γιατί καταλαβαίνουν ότι χάνονται ως κοινότητα», σημείωσε ο κ. Κυπριανού.