Ως «πολιτικά οργανωμένα χάπενινγκ που στοχεύουν να τροφοδοτήσουν τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης με θέματα για πρόβλημα της κυβέρνησης και του πολιτικού συστήματος γενικότερα», χαρακτήρισε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Ε. Βενιζέλος, τις τελευταίες επιθέσεις πολιτών κατά πολιτικών, όπως αυτή κατά του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, Θ. Πάγκαλου, προσθέτοντας πάντως ότι αντιλαμβάνεται την οργή, το θυμό, και κάθε διαμαρτυρία , αλλά και τις αντιδράσεις ατομικού, μη υποκινούμενου, χαρακτήρα.

Διαχειριζόμαστε μια εθνική κρίση, είπε ο κ Βενιζέλος και προσέθεσε «κάνουμε άσκηση υπομονής και ζητούμε από τον ελληνικό λαό να επιδείξει συλλογική υπομονή για να βγούμε από την καμινάδα στην οποία έχουμε περιοριστεί».

Ο κ. Βενιζέλος χαρακτήρισε ως παντελώς ανυπόστατο σημερινό δημοσίευμα για παρέμβαση της τρόικας σε θέματα του υπουργείου Εθνικής Άμυνας και συνέστησε στο προσωπικό του υπουργείου (στρατιωτικό και πολιτικό) να είναι επιφυλακτικό σε όσα διαβάζουν από τα μέσα ενημέρωσης σε σχέση με το συγκεκριμένο ζήτημα και να λαμβάνουν υπόψη τις επίσημες ανακοινώσεις και αναφορές στο site του υπουργείου.

Τέλος ο κ. Βενιζέλος χαρακτήρισε υποδειγματικές τις φετινές κρίσεις των αξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων.