«Σαν Γερμανός θα ήθελα να υπογραμμίσω ότι η Γερμανία δεν είναι η Άνγκελα Μέρκελ. Η Άνκελα Μέρκελ είναι η καγκελάριος της Γερμανίας, αλλά χωρίς υποστήριξη στη χώρα της». Αυτό δήλωσε ο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Προοδευτικής Συμμαχίας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στο Ε.Κ. Μάρτιν Σουλτς, προσερχόμενος στη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, όπου και θα απευθύνει ομιλία. Παράλληλα ο Σουλτς εξέφρασε την πλήρη αλληλεγγύη και στήριξή του στον Έλληνα πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου.

Ο κ. Σουλτς τόνισε ότι η πολιτική κατεύθυνση των Ά. Μέρκελ και Ν. Σαρκοζί είναι «λανθασμένη» και ότι «είναι η κατεύθυνση της λιτότητας και της συντηρητικής ιδεολογίας για τις αγορές στην Ευρώπη», γεγονός που χαρακτήρισε ως «λάθος μήνυμα».

Επιπλέον, υπογράμμισε ότι οι Ευρωπαίοι Σοσιαλιστές είναι έτοιμοι να φέρουν την Ευρώπη σε μια άλλη κατεύθυνση και παρέπεμψε στην «πολύ σημαντική» πρόταση για υιοθέτηση φόρου επί των χρηματιστηριακών συναλλαγών που έρχεται προς ψηφοφορία την ερχόμενη εβδομάδα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και που, όπως επεσήμανε, την εισηγήθηκε η ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ Άννα Ποδηματά.

Σημείωσε δε ότι 30 από τα 47 μέλη του γερμανικού κόμματος των Χριστιανοδημοκρατών, υπέγραψαν την πρόταση της κ. Ποδηματά.

Αναφορικά με τη σημερινή συνάντηση των ηγετών του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος στην Αθήνα, ο κ. Σουλτς είπε ότι αποσκοπεί στο να συζητήσουν για την οικονομική και πολιτική κατάσταση στην Ευρώπη.

Από την πλευρά του, ο ευρωβουλευτής και επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Σταύρος Λαμπρινίδης, δήλωσε ότι «την ημέρα που οι δεξιοί ηγέτες της Ευρώπης συνεδριάζουν στο Ελσίνκι, την πανευρωπαϊκή πρωτεύουσα του ‘δεν πληρώνω’ μαζί με το Βερολίνο, οι Σοσιαλιστές συνεδριάζουν στην Αθήνα».

Υπογράμμισε ακόμη ότι η μόνη ελπίδα που έχει έρθει στην Ευρώπη τους τελευταίους μήνες είναι από τους σοσιαλιστές και τον ηγέτη των σοσιαλιστών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Μάρτιν Σουλτς, ο οποίος βρίσκεται σήμερα στη χώρα με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος Π. Ν. Ράσμουσεν.