«Πόλεμος» μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης ξέσπασε με αφορμή τις ετήσιες κρίσεις των Ενόπλων Δυνάμεων, οι οποίες αναμένεται να ξεκινήσουν το Μάρτιο. Με επιστολή που απέστειλε σήμερα στον Αντώνη Σαμαρά, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Ευάγγελος Βενιζέλος, καταγγέλλει τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας ότι « επιχειρούν να παρέμβουν στις διαδικασίες των ετήσιων κρίσεων των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων που διενεργούνται κατά το νόμο το Μάρτιο».

Ο κ. Βενιζέλος κάνει λόγο για «θεσμικά αδιανόητη παρέμβαση, που δείχνει παντελή έλλειψη σεβασμού προς τη στρατιωτική ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων».

Είχε προηγηθεί, τη Δευτέρα, κοινή δήλωση του επικεφαλής του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εθνικής Άμυνας της ΝΔ, κ. Μ. Τζίμα και των αναπληρωτών του κκ. Αλ. Δερμεντζόπουλου και Στ. Γκίκα, στην οποία έκαναν αναφορά «στην περσινή εμπειρία των πρωτοφανών κομματικών κρίσεων» αλλά και για «πρωτοφανή κομματική άλωση των Ε.Δ. με τις επαναφορές στην ενέργεια γνωστών κομματικών αποστράτων, τις δυσμενείς κρίσεις πολλών άξιων αξιωματικών και τις αποστρατείες ικανότατων και εμπειρότατων στελεχών».

Στην ίδια δήλωση προειδοποιούσαν την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και τον υπουργό Άμυνας ότι δεν θα ανεχτούν «νέες κομματικές παρεμβάσεις στην Επετηρίδα των Αξιωματικών και αναξιοκρατικές κρίσεις».