Φρένο στην εκλογολογία των τελευταίων ημερών επιχείρησε να βάλει από το βήμα της Βουλής ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου.

«Ξεχάστε τις εκλογές. Δεν μπορεί κάθε 2-3 μήνες να ανοίγει τέτοιο θέμα. Εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας, το είπε ο πρωθυπουργός», τόνισε ο υπουργός Οικονομικών.

Νωρίτερα ο Α. Ροντούλης του ΛΑΟΣ είχε κατηγορήσει την κυβέρνηση για ανεπάρκεια και ατολμία και υποστήριξε:

«Οδηγείτε τη χώρα σε εκλογές για να δημιουργήσετε την εικόνα του δήθεν αντιστασιακού. Πρέπει η κυβέρνηση να σοβαρευτεί, τα επικοινωνιακά παιχνίδια τέλος. Πορευτείτε με σοβαρότητα, εμείς θα στηρίξουμε οποιαδήποτε σοβαρή προσπάθεια γίνεται, αλλά μιλήστε στο λαό χωρίς επικοινωνιακά τρικ. Δεν περνάνε πλέον αυτά».

Αναφορικά με το θέμα των 50 δισ., ο βουλευτής του ΛΑΟΣ έκανε λόγο για ανέφικτο εγχείρημα και σχολίασε:

«Πότε θα πάψετε να συσκοτίζετε το λαό για τις πραγματικές σας προθέσεις; Πότε θα πείτε την αλήθεια, πότε θα πάψετε να κρύβεστε πίσω από τις πλάτες της τρόικας;»

Απαντώντας ο Γ. Παπακωνσταντίνου υπογράμμισε ότι «η κυβέρνηση πάντα λέει την αλήθεια, το κάναμε όταν ζητήσαμε από τους Ευρωπαίους να υπάρξει μια δανειακή συμβαση 110 δισ. γιατί η χώρα είχε βρεθεί προ αδιεξόδου» και πρόσθεσε:
«Εμείς κάνουμε τη δουλειά μας όπως καταλαβαίνουμε καλύτερα και θα κριθούμε γι αυτή και οι πολίτες που υπομένουν πολλά, γιατί είναι μια δύσκολη διαδικασία, γιατί στηρίζουν αυτή την προσπάθεια».

Παράλληλα, επανέλαβε ότι «δεν υπάρχει κανένα πρόγραμμα αποκρατικοποίησης 50 δισ., αλλά αξιοποίησήςτης δημόσιας περιουσίας με στόχο 50 δισ. ευρώ. Είναι επιλογή της κυβέρνησης, δεν είναι μνημονιακή υποχρέωση. Και πώς θα μπορούσε να είναι, αφού ξεπερνά το μνημόνιο που τελειώνει το 2013».
«Ρηχαίνει η ύφεση, αρχίζουμε και βγαίνουμε από το τούνελ» εκτίμησε ο υπουργός Οικονομικών και έκανε λόγο για «δύσκολη διαπραγμάτευση, αλλά η κυβέρνηση ποτέ δεν καίει χαρτιά».

Ο κ. Ροντούλης έκρινε ότι το θέμα της αξιοποίησης της ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου θα έπρεπε να ανοιχθεί από την ελληνική πλευρά, αφού είχαν επιτευχθεί στόχοι που έχουν ήδη μπει στη διαπραγμάτευση, όπως η επιμήκυνση, πιθανόν μία πτώση των επιτοκίων ή πιθανόν η έκδοση ενός ευρωομολόγου.

«Κάψατε πολύ γρήγορα αυτό το χαρτί με την επικοινωνιακή “αντίσταση της πιτζάμας”, είτε από αδυναμία, είτε για να οδηγήσετε τη χώρα σε εκλογές με το φωτοστέφανο του δήθεν αντιστασιακού έναντι της τρόικας. Πρέπει η κυβέρνηση να σοβαρευτεί, μιλώντας με ειλικρίνεια στο λαό, χωρίς να κρύβεται πίσω από την τρόικα και αναπτύσσοντας το δικό της πρόγραμμα εξόδου από την κρίση», κατέληξε ο κ. Ροντούλης.

«Κάνουμε τομές για να επανέλθει η ανάπτυξη», ανταπάντησε ο κ. Παπακωνσταντίνου, υπογραμμίζοντας ότι παρ΄ ότι η ύφεση βάθυνε περισσότερο από το αναμενόμενο το 2010, κάθε τρίμηνο του έτους ήταν καλύτερο του προηγούμενου διαβεβαιώνοντας πως «παρ’ ότι η διαπραγμάτευση είναι δύσκολη, η κυβέρνηση δεν “καίει χαρτιά”, αλλά διαπραγματεύεται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο».