Για τις εσωκομματικές εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ και για την επόμενη μέρα στο κόμμα μίλησε ο υποψήφιος πρόεδρος, Σωκράτης Φάμελλος.

Mιλώντας για την υποψηφιότητά του τόνισε ότι θα πρέπει να κλείσει μέχρι την Πέμπτη και υποβολή υποψηφιοτήτων, αλλά με βάση τα τυπικά χαρακτηριστικά, δηλαδή την κατάθεση των στοιχείων που έχει κάνει, δηλαδή της δήλωσης Πόθεν έσχες και των υπογραφών, δεν τίθεται θέμα.

«Μέχρι τις 25 του Οκτωβρίου υπάρχει περιθώριο εγγραφών στον ΣΥΡΙΖΑ για τις προσυνεδριακές διαδικασίες, έτσι ώστε να συμμετέχουν στη συζήτηση για το τι ΣΥΡΙΖΑ χρειαζόμαστε».

Θέλοντας να αναφερθεί στον Στέφανο Κασσελάκη και στα όσα καταλογίζει στα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος ο κ. Φάμελος υποστήριξε ότι όσα λέει είναι «παραμύθι» καθώς «επιδιώκει να εμφανίζεται ότι θυματοποιείται ενώ «το θύμα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ. Τα όποια προβλήματα θα επιλυθούν από «την προσφυγή στη βάση με συμμετοχή όλων, χωρίς μομφή».

«Δεν μπορεί να απολογείται το κόμμα για τα πολλαπλά λάθη του προηγούμενου προέδρου που διατίθεται να κατέβει, ενώ ταυτόχρονα επιτίθεται με εξώδικα και καταγγέλλει για διαπλοκή το κόμμα, το οποίο από ότι φαίνεται ήθελε να ηγηθεί. Δεν μπορεί να γίνει αυτό».

Μάλιστα, όπως υποστήριξε, ο κ. Κασσελάκης «έκανε τραγικά πολιτικά λάθη» με αποτέλεσμα όπως είπε κατά την ηγεσία του «ο ΣΥΡΙΖΑ συρρικνώθηκε και απαξιώθηκε».

Διερωτήθηκε, παράλληλα, εάν «μπορεί κάποιος να κατηγορήσει τα μέλη του κόμματος γιατί λένε ότι είναι απολύτως αδιανόητο να κάνει κάποιος εξώδικο και να κατηγορεί για διαπλοκή στο κόμμα του;».

Όπως είπε στο EΡΤΝews, «έγιναν πάρα πολύ μεγάλα λάθη που στέρησαν από την κοινωνία ένα δυνατό ΣΥΡΙΖΑ». Σχετικά με αυτό εστίασε στις δύο σοβαρές παρακαταθήκες του ΣΥΡΙΖΑ: «Το ένα είναι οι αξίες και η ηθική της Αριστεράς και το δεύτερο είναι παρακαταθήκη της κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα. Γιατί έφτασε σε αυτή την περίοδο της εσωτερικής διχόνοιας να χρησιμοποιηθούν ακόμα και επιχειρήματα από το οπλοστάσιο του αντι-ΣΥΡΙΖΑ». Κάτι, που όπως τόνισε, «είναι πολιτική ζημιά και για τη χώρα και για το ΣΥΡΙΖΑ».

Σύμφωνα με τον υποψήφιο πρόεδρο, ο ΣΥΡΙΖΑ την επόμενη μέρα από την ανάδειξη προέδρου διεκδικεί να μην είναι μόνο αντιπολίτευση, αλλά διεκδικεί να έχει πρόταση κυβέρνησης.

«Διεκδικεί να μην είναι απλά μόνος του, αλλά να έχει μαζί του και δημιουργικούς πολίτες που σήμερα απομακρύνονται την πολιτική, αλλά και άλλα κόμματα που θέλουν προοδευτική διέξοδο.

Επιπλέον, όπως είπε ο κ. Φάμελλος θα διεκδικήσει στο κόμμα να υπάρξει συνομιλία και με άλλα κόμματα και με προοδευτικούς ανθρώπους, γιατί, όπως είπε, «αυτό που ζούμε στην Ελλάδα δεν πάει άλλο».