Νέες φουρτούνες προκάλεσε στην Κουμουνδούρου η πρόταση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανου Κασσελάκη, να αλλάξει το όνομα του κόμματος σε «Συνασπισμό Σύγχρονης Αριστεράς». Αιφνιδιαστική ήταν και η ανακοίνωση για επιστροφή του Παύλου Πολάκη στην Κοινοβουλευτική Ομάδα, με τον ίδιο να απαντά: «Δεν είμαι παιδάκι να με διαγράφουν και να με επαναφέρουν».

Στην εισήγησή του στη συνεδρίαση της Επιτροπής Καταστατικού του ΣΥΡΙΖΑ, ο Στέφανος Κασσελάκης πρότεινε το όνομα «Συνασπισμός Σύγχρονης Αριστεράς». Πέρα από την αλλαγή ονόματος, ο Στέφανος Κασσελάκης προτείνει τη δημιουργία Εθνικού Συμβουλίου που θα αντικαταστήσει την Κεντρική Επιτροπή και θα έχει 151 μέλη.

Επίσης, ο Στέφανος Κασσελάκης προτείνει ασυμβίβαστα για τους βουλευτές όπως: Όριο τριών συνεχόμενων θητειών στην ίδια εκλογική περιφέρεια και οι βουλευτές δεν θα μετέχουν στα κομματικά όργανα. Σε περίπτωση που κάποιος θέλει να είναι υποψήφιος σε εκλογές και συμμετέχει σε όργανο του κόμματος, θα πρέπει να έχει παραιτηθεί από αυτό 24 μήνες νωρίτερα.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την ΕΡΤ, σε ό,τι αφορά τα μέλη, ισχυροποιείται ο λόγος τους, θα αποφασίζουν για κορυφαία θέματα, όπως είναι η κομματική γραμμή, ενώ θα έχουν καθοριστικό ρόλο στα ψηφοδέλτια στις εθνικές εκλογές και στις ευρωεκλογές. Όποιος θέλει να είναι υποψήφιος στις εθνικές εκλογές και συμμετέχει σε όργανο, σύμφωνα πάντα με τις εισηγήσεις και τις προτάσεις του κ. Κασσελάκη, θα πρέπει 24 μήνες πριν να έχει παραιτηθεί από τα όργανα.

Όσον αφορά τους βουλευτές και τους ευρωβουλευτές θα συμμετάσχουν στο ένα και μοναδικό όργανο, το οποίο θα είναι το Εθνικό Συμβούλιο. Οι προωθούμενες αλλαγές θα τεθούν σε διαβούλευση και θα παρουσιαστούν στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής το ερχόμενο Σαββατοκύριακο (7-8/9).

Αντιδράσεις αναμένονται από την ομάδα των «87», που εκτιμούν ότι γίνεται μια προσπάθεια δημιουργίας ενός προσωποπαγούς κόμματος.

Η επιστροφή Πολάκη και η αντίδραση για την πρόταση Κασσελάκη

Ο Παύλος Πολάκης επέστρεψε στην Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ μετά από ένα σύντομο τηλεφώνημα του νέου προέδρου της Ομάδας, Νίκου Παππά.

Ο ίδιος ο κ. Πολάκης, πάντως, έδωσε εκ νέου ραντεβού με την ηγεσία στην Κεντρική Επιτροπή. «Δεν είμαι παιδάκι να με διαγραφούν χωρίς ενημέρωση και να με επανεντάσσουν με μια τυπική ενημέρωση από τον Νίκο Παππά. Θα τα πούμε στην ΚΕ», δήλωσε.

Σχετικά με την αλλαγή του ονόματος, ο ίδιος έκανε ένα σχόλιο μέσω Facebook: «Επιτέλους σταματήστε την ανούσια αντιπαράθεση!!! ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗ ΧΑΡΗ, ΤΟ ΞΕΚΑΘΑΡΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΝ ΕΧΕΙ!! Οι οργανωτικές αλλαγές εξυπηρετούν την υλοποίηση του πολιτικού σχεδίου αλλαγής που επαγγέλλεσαι! Όχι τον έλεγχο του μηχανισμού που θες να επιβάλλεις!!», έγραψε ο βουλευτής Χανίων στην ανάρτησή του, πετώντας τα… βέλη του στον Στέφανο Κασσελάκη.

Επιτελους σταματηστε την ανουσια αντιπαραθεση!!!ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗ ΧΑΡΗ,ΤΟ ΞΕΚΑΘΑΡΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΝ ΕΧΕΙ !!Οι…

Posted by Παυλος Πολακης on Tuesday, September 3, 2024

Εντωμεταξύ, βαριά ποινή προσανατολίζεται να προτείνει η Επιτροπή Δεοντολογίας για τον Χρήστο Σπίρτζη στην Κεντρική Επιτροπή και για αυτόν τον λόγο τού ζητείται να απολογηθεί εκ νέου αύριο.