Έντονα επικριτικός, με αφορμή τους χαρακτηρισμούς του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Παππά στα social media, εμφανίστηκε ο βουλευτής του κόμματος Συμεών Κεδίκογλου. Μιλώντας στο Action24 είπε ότι «δεν πρόκειται να κλείσει εύκολα το θέμα», ενώ τόνισε ότι κακώς το κόμμα του τον δικαιολόγησε με ανακοίνωση.

«Δεν μπορεί ένας εκλεγμένος άρχοντας να μιλά με αυτό τον τρόπο, εγώ ντράπηκα και δεν μπόρεσα να ακούσω όλο το ηχητικό», είπε χαρακτηριστικά. Μάλιστα σημείωσε ότι «το μπάτσος είναι το λιγότερο, που είπε», καθώς το πιο βαρύ ήταν ότι «ευχήθηκε» σε άνθρωπο «να ψοφήσει ό,τι αγαπάς».

Ο κ. Κεδίκογλου ζήτησε τόσο από τον ΣΥΡΙΖΑ, όσο και από το ευρωκοινοβούλιο, αλλά και τον εισαγγελέα να πάρουν μέτρα για τη ρητορική μίσους.

«Δεν έχω κάτι κοινό να είμαι στο ίδιο κόμμα με τον κ. Παππά. Η γλώσσα αυτή δεν θυμίζει απλά πεζοδρόμιο, αλλά καταγώγιο Τρούμπας του 50. Το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο και ο εισαγγελέας να παρέμβουν με βάση το νόμο περί ρητορικής μίσους. Αυτά είναι όροι μαφίας», είπε χαρακτηριστικά ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ