Με την επαναλειτουργία των εργασιών στην ολομέλεια της Βουλής θα ανακοινωθεί επισήμως η παραίτηση του Όθωνα Ηλιοπουλου από το βουλευτικό αξίωμα, δηλαδή την Τετάρτη 28 Αυγούστου.

Υπενθυμίζεται ότι στις 10 Αυγούστου ο κ. Ηλιόπουλος με επιστολή του στον πρόεδρο της Βουλής Κωνσταντίνο Τασούλα παραιτήθηκε από βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ζήτησε να δοθεί η έδρα του στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανο Κασσελάκη. Ωστόσο, για να πάει η έδρα στον Στέφανο Κασσελάκη, προκειμένου να γίνει βουλευτής και πρόεδρος της ΚΟ του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης πρέπει να παραιτηθούν οι πρώτοι 5 επιλαχόντες (Πόπη Τσαπανίδου, Μιχάλης Καλογήρου, Τζένη Λειβαδάρου, Αθανάσιος Τσακρής και Γεωργία Λάλη).

Την προσεχή Τετάρτη, ο Κωνσταντίνος Τασούλας αναμένεται να επικοινωνήσει με την Πόπη Τσαπανίδου για να διαπιστώσει εάν αποδέχεται τον διορισμό της στην κενή θέση. Αν και τηρεί σιγήν ιχθύος και κρατά κλειστά τα χαρτιά της σχετικά με το αν θα πάρει την έδρα, σύμφωνα με πληροφορίες του Newsbeast, η δημοσιογράφος προτίθεται να τη δεχθεί και να ορκιστεί βουλευτής, την Παρασκευή 30 Αυγούστου.

Σε διαφορετική περίπτωση ο κ. Τασούλας θα μεταφέρει την πρόταση διορισμού στον επόμενο της λίστας που είναι ο κ Μιχάλης Καλογήρου και ούτω καθεξής.

Πάντως η Ζωρζέτα Λάλη τόνισε πρόσφατα σε δήλωσή της ότι θα κρατήσει την έδρα Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ εφόσον φτάσει η σειρά της.