Θα κρατήσει την έδρα Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ εφόσον φτάσει η σειρά της, τονίζει σε δήλωσή της η Ζωρζέτα Λάλη.

«Αν συντρέξουν οι συνταγματικές προϋποθέσεις, έχω σκοπό να τιμήσω την εμπιστοσύνη των εκλογέων στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας στο οποίο συμμετείχα, από τα έδρανα της Βουλής», αναφέρει χαρακτηριστικά η όγδοη στη σειρά στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, μια θέση νωρίτερα πριν τον Στέφανο Κασσελάκη που είναι ένατος», τονίζει συγκεκριμένα σε δήλωσή της στο dnews.gr.

Με την τοποθέτηση αυτή της Ζωρζέτας Λάλη, για να λάβει τη βουλευτική έδρα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να παραιτηθεί ένας εκ των νυν βουλευτών, είτε δηλαδή η Έλενα Ακρίτα, είτε ο Ευάγγελος Αποστολάκης. Εφόσον βεβαίως δεν αποδεχτεί την έδρα του -παραιτηθέντως- Όθωνα Ηλιόπουλου η πρώτη αναπληρώτρια, η Πόπη Τσαπανίδου, όπως θα κληθεί να πράξει από τον πρόεδρο της Βουλής στις 28 Αυγούστου.

Ολόκληρη η δήλωση της Ζωρζέτας Λάλη έχει ως εξής:

«Όπως δήλωσα και τον περασμένο Μάρτιο, αν συντρέξουν οι συνταγματικές προϋποθέσεις, έχω σκοπό να τιμήσω την εμπιστοσύνη των εκλογέων στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας στο οποίο συμμετείχα, από τα έδρανα της Βουλής.

Επ’ ευκαιρία να σας πω ότι έλαβα, καθώς και η οικογένειά μου, απ’ ευθείας απειλή από τον κ. Νικόλαο Αυλιανό γιατί δεν δίνω την έδρα στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ. Το έγραψε επώνυμα και με φωτογραφία στο site της ηλεκτρονικής Αυγής την περασμένη Τρίτη και όταν τον έψαξα στο FB διαφημίζει τις κυνηγετικές του ικανότητες, άρα οπλοφορεί. Θα έπρεπε η Αυγή και ο ΣΥΡΙΖΑ να είναι πιο προσεκτικοί στα όσα δημοσιοποιούν».