Η εισήγηση του Παύλου Πολάκη κατά τη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ κυκλοφόρησε στα social media.

Στο εν λόγω ηχητικό ο βουλευτής Χανίων αφήνει σαφείς αιχμές κατά του Στέφανου Κασσελάκη και θέτει θέμα ηγεσίας στον ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας πως χρειάζονται μεγάλες αλλαγές, ενώ επισημαίνει με νόημα: «Σε ό,τι με αφορά, θα κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ γι’ αυτό».

Στην εισήγησή του ο βουλευτής Χανίων τόνισε: «Με την κατάσταση αυτή τη στιγμή στο κόμμα δεν μπορούμε να προχωρήσουμε σε σοβαρή διεκδίκηση μεγάλης κυβερνητικής αλλαγής. Παράγουμε πολλή περισσότερη παραπολιτική ύλη από πολιτική γραμμή. Πρέπει να περάσουμε από την ηθικολογία της συμπεριφοράς σε μία σαφή και ξεκάθαρη θέση πολιτικής γραμμής, για να ρίξουμε την κυβέρνηση Μητσοτάκη».

Η απάντηση Κασσελάκη στην πρόκληση Πολάκη ήταν η εξής: «Δεν σηκώνω το γάντι, όποιος θέλει ας κάνει μομφή στην Κεντρική Επιτροπή».

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Ρένα Δούρου και ο Νίκος Παππάς εξέφρασαν τη στήριξή τους στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Παύλος Πολάκης υπογράμμισε δε πως «χρειάζεται ένα πρόγραμμα λαϊκά κατανοητό, κοινωνικά αναγκαίο, σε σύγκρουση με τη διαπλοκή, που να φέρνει ελπίδα στη νέα γενιά. Δυστυχώς, η σημερινή μας ηγεσία κάτι τέτοιο δεν μπορεί να το εξασφαλίσει. Γι’ αυτό χρειάζονται μεγάλες αλλαγές και σύντομα. Και όσο με αφορά, θα κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ γι’ αυτό».

Αναφερόμενος στην υπόθεση της Αθηνάς Λινού ήταν αιχμηρός, λέγοντας: «Για οποιονδήποτε βουλευτή της ΝΔ είχαμε αποκαλύψει τέτοια πράγματα, όπως αποκαλύψαμε για τη Λινού, θα ζητούσαμε τη διαγραφή του. Και από την ΚΟ της ΝΔ και από μέλος του κόμματος». Τόνισε δε στην Όλγα Γεροβασίλη πως χρησιμοποίησε τα Social Media, προκειμένου να μπορέσει να αντισταθεί σε μία επιχείρηση δικής του δολοφονίας, που μέσα από ένα ψεύτικο και υποκριτικό κλάμα της Λινού, «που έγινε μία ώρα μετά που είχα μιλήσει, και ταυτόχρονα εγώ διαγραφόμουν από την Κοινοβουλευτική Ομάδα».