Οι εργαζόμενοι της «Αυγής» πραγματοποίησαν σήμερα στη μία το μεσημέρι νέα κινητοποίηση έξω από τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην Κουμουνδούρου, όπου είχε και συνάντηση το συνδικαλιστικό τους όργανο με τον Στέφανο Κασσελάκη.

Την ίδια ώρα, στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ συνεδριάζει η Πολιτική Γραμματεία, προκειμένου να συζητήσει για το σχέδιο εξυγίανσης για τα κομματικά μέσα («Αυγή» και «Στο Κόκκινο»), το οποίο, μεταξύ άλλων, προβλέπει σημαντικό αριθμό απολύσεων. Καταφθάνοντας, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ πλησίασε τους συγκεντρωμένους εργαζόμενους και ακολούθησε η εξής στιχομυθία:

Κασσελάκης: Γεια σας, παιδιά! Πού είστε, πώς πάει;
Εργαζόμενοι: Γεια σου, Στέφανε! Εμείς εδώ είμαστε, εσείς πού είστε;

Ακολούθως, ο συνδικαλιστικός εκπρόσωπος στην ΕΠΗΕΑ ζήτησε από τον κ. Κασσελάκη να βρεθεί «μια βιώσιμη και τίμια λύση για την «Αυγή», γιατί δεν υπάρχει άλλο περιθώριο», με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να απαντά: «Ελάτε πάνω! Όχι εδώ! Πείτε μου ποιοι θέλετε να έρθετε!».

Στη συνέχεια, ο κ. Κασσελάκης, απευθυνόμενος στους δημοσιογράφους που ήταν στο σημείο, αναρωτήθηκε πόσοι, άραγε, θα παρουσιάσουν την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για την αναδιάρθρωση της Πολιτικής Προστασίας, ζητώντας να δοθεί η δημοσιότητα που αναλογεί στο ζήτημα.

Από την πλευρά τους, οι εκπρόσωποι των εργαζομένων στην «Αυγή» και τον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο», που παραμένουν απλήρωτοι για τον Ιούλιο και δεν έχουν λάβει επίδομα αδείας, εκφράζουν την έντονη ανησυχία τους για το μέλλον των κομματικών μέσω του ΣΥΡΙΖΑ.

Λίγη ώρα μετά το τετ α τετ με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανο Κασσελάκη, έξω από τα γραφεία της Κουμουνδούρου, όπου συνεδριάζει η Πολιτική Γραμματεία για την επόμενη ημέρα των κομματικών μέσων, ο Χρήστος Τζίφας, εκπρόσωπος των εργαζομένων της «Αυγής» στην ΕΠΗΕΑ είπε ότι «τα χειρότερα σενάρια για εμάς έχουν επιβεβαιωθεί. Από την πρώτη στιγμή λέγαμε ότι το κλείσιμο του καθημερινού φύλλου της “Αυγής” δεν λύνει κανένα πρόβλημα και δεν συνοδεύτηκε τότε από κανένα βιώσιμο σχέδιο για την επόμενη μέρα. Είμαστε στην απόλυτη οικονομική ασφυξία, δεν μας έχει δοθεί ούτε το επίδομα αδείας και ζούμε τον απόλυτο οικονομικό εξευτελισμό».