«Ο κ. Πολάκης, όπως πηγαίνει, θα γίνει αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ. Τον διαγράφεις από τη μια μέρα και την άλλη μέρα από την ώρα που τον διέγραψαν του ζητάνε συγγνώμη», επισήμανε ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης.
Στη συνέχεια, μεταξύ άλλων ο κ. Γεωργιάδης αναφέρθηκε στο περιστατικό που έφερε τη διαγράφη του κ. Πολάκη, λέγοντας: «Ο κ. Πολάκης φέρθηκε πάρα πολύ άσχημα σε μια εργαζόμενη, η οποία μάλιστα δεν είχε και το δικαίωμα του αντίλογου. Αυτό ήταν τόσο προφανές σε όλα τα μέλη της επιτροπής, που όχι μόνο η κυρία Λινού (…) αλλά όλοι οι παριστάμενοι πήραν το λόγο και καταδίκασαν ως παρόντες το περιστατικό. Όλοι καταλάβαμε. Ο κύριος Πολάκης έκανε μπούλινγκ σε μια εργαζόμενη. Τελεία (…) Από την ώρα που τον διέγραψαν, αυτός τι έχει κάνει; Όχι, δεν έχει ζητήσει συγγνώμη, όπως θα έκανε κάθε λογικός άνθρωπος (…) Λέει ότι “η κυρία Λινού ήταν σε συνεργασία μαζί μου (…)”.
Ο κ. Πολάκης, όπως πηγαίνει, θα γίνει αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ (…) Τον διαγράφεις από τη μια μέρα και την άλλη μέρα από την ώρα που τον διέγραψαν του ζητάνε συγγνώμη (και του λένε) πως τον αγαπάνε -που τον διέγραψαν- και πώς ανυπομονούν να έρθει, να τον ξαναπάρουν πίσω…», είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός, μιλώντας στην εκπομπή του ΕΡΤNews, «Prime».
Με αφορμή τη σημερινή προκαταρκτική έρευνα του Αρείου Πάγου για τις υποκλοπές ανέφερε: «Στις δυτικές δημοκρατίες δεν έχουμε άλλο τρόπο να λύνουμε τις διαφορές μας. Αν διαφωνούμε στη Δύση, τι κάνουμε:
Εμπιστευόμαστε έναν ανεξάρτητο θεσμό, τη δικαιοσύνη. Αυτός ερευνά και κρίνει. Στην προκειμένη περίπτωση το βάλαμε στον ανώτατο βαθμό, στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου (…) Ο ανώτατος βαθμός που έχουμε, αφού διερεύνησε επί σειρά πολλών μηνών τα πάντα, κατέληξε σε ένα συμπέρασμα. Και είπε: «Υπήρξαν παρακολουθήσεις από μια ιδιωτική εταιρεία. Αυτή η ιδιωτική εταιρεία δεν φαίνεται να έχει οποιαδήποτε σχέση με κρατικούς αξιωματούχους, αυτούς τους παρακολουθούσε, το έκανε νόμιμα με άδεια του εισαγγελέα, όπως όριζε ο νόμος και με τα επαρκή στοιχεία που ορίζουν. Όμως και οι διώξεις δεν αφορούν σε κανένα μέλος της κυβέρνησης.
Αυτό έκρινε η Δικαιοσύνη από την ώρα που έβγαλε το πόρισμά της.
Όλοι αυτοί που ομνύουν στην ανεξαρτησία της, (σ.σ. είπαν) «ο κλονισμός της δικαιοσύνης, η ντροπή της δικαιοσύνης, η παιδική χαρά της δικαιοσύνης». (Είναι αυτά που ακούστηκαν μέσα στη Βουλή σήμερα από διάφορους πολιτικούς παράγοντες).
Δηλαδή, επειδή η Δικαιοσύνη δεν τους έκανε το χατίρι να κατηγορήσει το Γρηγόρη Δημητριάδη, βγαίνουν και βρίζουν τη δικαιοσύνη».
Για το αν η εν λόγω έρευνα απαντά σε όλα τα ερωτήματα υπογράμμισε:
«Αν η δικαιοσύνη επηρεάζει την κυβέρνηση, τότε ο θεμέλιος λίθος πάνω στον οποίο εδράζεται το κοινοβουλευτικό πολίτευμα, που είναι η διάκριση των εξουσιών, δεν υπάρχει. Αν είσαι αρχηγός αντιπολίτευσης και λες «δεν υπάρχει διάκριση των εξουσιών», (πρόκειται για) αμφισβήτηση για την ίδια την Ελληνική Δημοκρατία (…).
Να λες α πριόρι ότι η δικαιοσύνη είναι πιασμένη από την κυβέρνηση – και μάλιστα στον ανώτατο βαθμό του Αρείου Πάγου, αυτό δεν μπορεί να λέγεται».
Για το ν/σ για την ψυχική υγεία: «Έχουμε πάρα πολλά πράγματα να κάνουμε ακόμη»
Με αφορμή το νομοσχέδιο για την ψυχική υγεία, το οποίο υπερψηφίστηκε στη Βουλή, τόνισε:
«Εμείς φέραμε μια νομοθετική πρωτοβουλία στη Βουλή που έχει πέντε άρθρα γι’ αυτό το θέμα:
Άρθρο 1 – Να μπορούν οι δήμοι να δίνουν σπίτι δωρεάν στους γιατρούς.
Άρθρο 2 – Τα ίδια παίρνουν στρατιωτικοί γιατροί, όταν υπηρετούν το ΕΣΥ.
Άρθρο 3 – Να μπορούν οι δήμοι να δίνουν και επιπλέον χρήματα από σπίτι στους γιατρούς.
Άρθρο 4 – Διευρύνουμε τις άγονες περιοχές και διευρύνουμε και τα χρήματα που δίνουμε στις άγονες περιοχές, για να κάνουμε πιο ελκυστική την πρόσκληση σε αυτές τις περιφέρειες, που δεν βρίσκουμε ποτέ γιατρούς.
Δίνουμε στον κάθε γιατρό 3.600 ευρώ επιπλέον τον χρόνο και του έχουμε έλλειψη 7.200 ευρώ πλέον τον χρόνο συν σπίτι συν επιπλέον λεφτά από τον δήμο».
Έπειτα πρόσθεσε:
«Έχουμε πάρα πολλά πράγματα να κάνουμε ακόμη, μεταρρυθμιστικά, δομικά στο σύστημα. Υπάρχουν πολλές ακόμη δομικές μεταρρυθμίσεις […].
Θέλω να κλείσω ραντεβού με τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο, ει δυνατόν και αύριο, αν όχι αύριο, μεθαύριο πάντως πάρα πολύ σύντομα. Δε θέλω να χάσω χρόνο. Η διάταξη αυτή που προκάλεσε τόσο μεγάλη στεναχώρια δε θα εφαρμοστεί. Όχι γιατί κάναμε πίσω κίνηση. (Αλλά) γιατί μετά από τρεις εβδομάδες φασαρίας, τελικώς οι γιατροί ήρθαν».
Για τις δημοσιογραφικές πληροφορίες, που αναφέρουν ότι το υπουργείο Υγείας προσανατολίζεται στην επέκταση των εφημεριών στην Αθήνα, ανέφερε:
«Δεν τίθεται καν το θέμα αυτή τη στιγμή. Το κλείνω τελείως. Αυτό προέκυψε από ένα ερωτηματολόγιο που στείλαμε στα νοσοκομεία, για να διερευνήσουμε τις δυνατότητες των νοσοκομείων (…)
Ένα δεύτερο μεγάλο στοίχημα είναι μείωση της αναμονής στα επείγοντα. Στα πλαίσια αυτά ζητήσαμε από όλα τα νοσοκομεία περισσότερα στοιχεία για το τι θα μπορούσαν να κάνουν δυνητικά. Κυκλοφόρησε αυτό το ερωτηματολόγιο από κάποιο νοσοκομείο και ξεκίνησε κουβέντα για 24ωρη εφημερία. Το κλείνω».