«Θα συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε την Ουκρανία όσο χρειαστεί, για να διασφαλίσουμε ότι η Ρωσία δεν θα κερδίσει τον πόλεμο απρόκλητης επιθετικότητας» διεμήνυσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης προσερχόμενος στη Σύνοδο Κορυφής για την 75η επέτειο της Συμμαχίας.

«Εδώ στην Ουάσιγκτον γιορτάζουμε την 75η επέτειο από τη δημιουργία του ΝΑΤΟ. Συναντιόμαστε σε μια εποχή όπου υπάρχει ένας περιφερειακός πόλεμος στην καρδιά της Ευρώπης, σε μια εποχή όπου θα συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε την Ουκρανία όσο χρειαστεί, για να διασφαλίσουμε ότι η Ρωσία δεν θα κερδίσει τον πόλεμο απρόκλητης επιθετικότητας.

Πρέπει να επιβεβαιώσουμε εκ νέου τη δέσμευση για δαπάνη 2% του ΑΕΠ μας σε αμυντικές δαπάνες, είναι σημαντική η ευθυγράμμιση των αμυντικών δαπανών, για να ενδυναμώσουμε περισσότερο τη νατοϊκή Συμμαχία. Δεν χρειάζεται να δαπανούμε περισσότερα, αλλά εξυπνότερα, και να δούμε πώς μπορούμε να κατανείμουμε πόρους. Πρέπει να χρησιμοποιήσουμε τον νέο ευρωπαϊκό κύκλο, για να ενδυναμώσουμε την ευρωπαϊκή μας άμυνα. Είναι προς το δικό μας συμφέρον».

Παράλληλα, ερωτηθείς σχετικά με τις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ, ο έλληνας πρωθυπουργός σημείωσε: «Δεν θα σχολιάσω. Έχουμε εκλογές στις ΗΠΑ, θα σεβαστούμε την απόφαση του αμερικανικού λαού. Προσωπικά έχω συνεργαστεί με Ντόναλντ Τραμπ και Τζο Μπάιντεν. Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να διασφαλιστεί αυτός ο ισχυρός δεσμός, που ήταν πάντα στην καρδιά της συμμαχίας».