«Δεν υπήρχε καμία περίπτωση στην παράταξή μας να δικαιολογηθεί μια πράξη βίας», ανέφερε ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, σχολιάζοντας την υπόθεση του Λευτέρη Αυγενάκη που οδήγησε στη διαγραφή του από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ.

Μιλώντας στο Action 24 εξέφρασε τη λύπη του για τον πρώην υπουργό της ΝΔ, ξεκαθαρίζοντας ότι για την πράξη του δεν προβλέπεται βουλευτική ασυλία.

«Ο Λευτέρης Αυγενάκης είναι ένας εργατικός άνθρωπος, τιμάται από τον λαό του Ηρακλείου για πολλά χρόνια και αυτό έχει τη σημασία του, αλλά ασφαλώς έκανε ένα μεγάλο λάθος. Ο πρωθυπουργός πολύ σωστά ενήργησε και σε πρώτο χρόνο, δεν υπήρχε καμία περίπτωση στην παράταξή μας να δικαιολογηθεί μια πράξη βίας» ανέφερε αρχικά ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Στη συνέχεια συμπλήρωσε ότι: «θέλω να ζητήσω συγγνώμη ως πολιτικός από τον υπάλληλο για την επίθεση που δέχθηκε. Θέλω επίσης να πω σε αυτόν ότι δεν έχουμε καμία ασυλία, δεν υπάρχει ασυλία για τέτοιου είδους πράξεις, η βουλευτική ασυλία αφορά σε βουλευτικές πράξεις και μόνο. Ήταν ψευδές και ατυχές αυτό που ακούστηκε ως επίκληση από τον κ. Αυγενάκη».

Παράλληλα, σχολίασε την απόφαση του Στέφανου Κασσελάκη να αναστείλει το καθημερινό φύλλο της «Αυγής» λέγοντας: «η εικόνα ενός Κασσελάκη που έκλεισε την Αυγή με ενα tweet από την Aμερική ήταν αποκαρδιωτική. Δεν ήταν αντάξια της ιστορίας της εφημερίδας, ούτε και αξιοπρεπές για τους εργαζόμενους. Θα έπρεπε να είναι εδώ και να συναντηθεί και με τους εργαζόμενους».