Το υπουργείο Υγείας θα είναι ο επόμενος σταθμός του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος μέσα σε μια εβδομάδα έχει ρίξει το βάρος στα λεγόμενα υπουργεία αιχμής επιχειρώντας με την παρουσία του και την ανακοίνωση παρεμβάσεων να δώσει το σήμα επανεκκίνησης για την κυβέρνηση, αλλά και υλοποίησης μεταρρυθμίσεων και μέτρων για την βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών.

Όπως τονίζουν κυβερνητικά στελέχη, η σοβαρότητα και η προσήλωση με την οποία αντιμετωπίζονται καίρια ζητήματα που απασχολούν τους πολίτες καταδεικνύεται από δυο δεδομένα: πρώτον, ότι τίποτα από όσα έχουν ανακοινωθεί τα τελευταία 24ωρα δεν «χρησιμοποιήθηκαν» προεκλογικά για ψηφοθηρικούς λόγους, αλλά στην ώρα τους.

Και δεύτερον, το σχέδιό του για δημιουργία ενός επιτελείου μάχης που ανακοίνωσε στο υπουργικό συμβούλιο μετά τον ανασχηματισμό υλοποιείται βήμα – βήμα.

Την επόμενη εβδομάδα λοιπόν ο πρωθυπουργός θα βρεθεί στο υπουργείο Υγείας προκειμένου να ενημερωθεί αλλά και να δώσει κατευθύνσεις στον Άδωνι Γεωργιάδη και την υπόλοιπη ηγεσία του υπουργείου.

Σύμφωνα με πληροφορίες σχεδιάζεται η θέσπιση ενός επιπλέον χρηματικού κινήτρου σε γιατρούς που θα επιλέγουν να ασκήσουν το επάγγελμά τους στα νησιά, αλλά και θα καταστεί υποχρεωτικό για τους δήμους να επιδοτούν κατά κάποιο τρόπο τη στέγη.

Επίσης, το Μέγαρο Μαξίμου εστιάζει στη μείωση της αναμονής στα δημόσια νοσοκομεία και στα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών.

Το επόμενο υπουργείο θα είναι το Εργασίας το οποίο έχει πλέον στο τιμόνι του τη Νίκη Κεραμέως με νέο υφυπουργό τον Κώστα Καραγκούνη και τον παραμένοντα Πάνο Τσακλόγλου.

Στους βασικούς στόχους είναι να γίνει η ανεργία μονοψήφια, αλλά και η επαναλαμβανόμενη δέσμευση για αυξήσεις μισθών και τις αλλαγές στον τρόπο υπολογισμού του επιδόματος ανεργίας.

Χθες, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων όπου εξήγγειλε την παράταση ενός μέτρου το οποίο δεν έχει αξιοποιηθεί επαρκώς από τον αγροτικό κόσμο.

Το φθηνό ρεύμα στους αγρότες μέσω του προγράμματος ΓΑΙΑ θα πάρει παράταση, ενώ οι παρεμβάσεις όπως ανακοινώθηκαν από τον πρωθυπουργό για να στηριχθούν οι αγρότες, εστιάζονται σε έναν πιο δίκαιο μηχανισμό επιστροφής του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο αγροτικό πετρέλαιο, επιδοτήσεις σε αυτούς που πραγματικά τις δικαιούνται με εκσυγχρονισμό του ΕΛΓΑ και του ΟΠΕΚΕΠΕ και τέλος με παρεμβάσεις για να πέσουν οι τιμές στα λιπάσματα τα φυτοφάρμακα και τις ζωοτροφές.

Ο πρωθυπουργός για ακόμα μια φορά έστειλε μήνυμα στις πολυεθνικές λέγοντας ότι «τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε με τις πολυεθνικές στον τομέα των τροφίμων φαίνεται να τα αντιμετωπίζουμε και στον τομέα των φυτοφαρμάκων, όπου τα ίδια προϊόντα πωλούνται σε πολύ διαφορετικές τιμές στην Ελλάδα σε σχέση με γειτονικές χώρες. Θα επαναλάβω, λοιπόν, ότι και στον τομέα αυτόν τέτοιες πρακτικές δεν θα γίνουν ανεκτές».