Στη γραμμή που θέτει ζήτημα ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ επιμένει ο Παύλος Γερουλάνος, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Όταν φτάσουμε να κάνουμε τον απολογισμό, τι πήγε σωστά και τι λάθος, τότε θα κριθούν όλα. Αν γίνει συντεταγμένα και νωρίτερα, συμφωνώ να τα δούμε όλα, και την ηγεσία».

Υπογράμμισε, ωστόσο, ότι «δεν είναι μόνο το θέμα της ηγεσίας».

Ο βουλευτής Α’ Αθήνας του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος από το βράδυ της Κυριακής είχε πει ότι το κόμμα του δεν πέτυχε τον στόχο (που είχε θέσει για τη δεύτερη θέση), δήλωσε σε συνέντευξή του στο «Action24» σύμφωνος με την πρόταση του Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου να επισπευστεί η διαδικασία για συνέδριο, είτε ανανεώσει ο κ. Ανδρουλάκης τη θητεία είτε αναλάβει κάποιος άλλος.

Σημείωσε πως είναι πολύ σημαντικό να λειτουργήσουν τα όργανα για τη συζήτηση που έχει ανοίξει.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsbeast, εκτός από τον κ. Γερουλάνο, τη Νάντια Γιαννακοπούλου, τον Μιχάλη Κατρίνη, τον Νίκο Παπανδρέου και τον Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο που έχουν, ανοιχτά, θέσει θέμα ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ, υπάρχουν και άλλοι βουλευτές, οι οποίοι δεν έχουν ακόμα εκδηλωθεί κατά του Νίκου Ανδρουλάκη, αλλά αυτό είναι κάτι που πρόκειται να συμβεί τις αμέσως επόμενες ημέρες. Το κλίμα για τον «Κρητικό» του ΠΑΣΟΚ είναι ιδιαίτερα βαρύ και όλοι περιμένουν τις κινήσεις του την επόμενη ημέρα.

Ο ίδιος απορρίπτει το σενάριο προσφυγής σε εσωκομματικές κάλπες, λέγοντας ότι βάσει καταστατικού θα πρέπει να τηρηθεί το χρονοδιάγραμμα, ενώ κύκλοι της Χαριλάου Τρικούπη αναφέρουν ότι «σε κάθε περίπτωση ο σεβασμός στις καταστατικές λειτουργίες και πρόνοιες είναι ο εγγυητής της ενότητας. Το χρονοδιάγραμμα των διαδικασιών θα ακολουθηθεί κατά γράμμα, σύμφωνα με το καταστατικό».