Στην περαιτέρω κοινοβουλευτική έρευνα μέσω προκαταρκτικής επιτροπής του σκανδάλου της Siemens, παραπέμπουν τα πολιτικά κόμματα με τους βουλευτές τους που μετέχουν στην ομώνυμη εξεταστική επιτροπή, η οποία πραγματοποίησε την καταληκτική της συνεδρίαση.
Διαφοροποίησαν τη θέση τους οι Α. Μακρυπίδης και Π. Οικονόμου, με τον πρώτο να λέει όχι στη διερεύνηση για το Χρ. Βερελή και το δεύτερο να μην εντοπίζει ευθύνες στο Γιάννο Παπαντωνίου για την υπόθεση του C4i, στο Χρήστο Βερελή για τις προγραμματικές συμβάσεις του ΟΤΕ, στο Βύρωνα Πολύδωρα για τις τροποποιητικές συμβάσεις και στο Γιάννη Παπαθανασίου για συγκάλυψη.
Από την πλευρά της ΝΔ τα ονόματα που προτάθηκαν για περαιτέρω διερεύνηση είναι του πρώην πρωθυπουργού Κ. Σημίτη, του ΥΠΟΙΚ Γ. Παπακωνσταντίνου και των πρώην υπουργών του ΠΑΣΟΚ Τ. Μαντέλη, Χρ. Βερελή, Α. Τσοχατζόπουλου, Ν. Χριστοδουλάκη, Ε. Μαλέσιου και Γ. Παπαντωνίου.
Οι βουλευτές της ΝΔ δήλωσαν ότι συμφωνούν με τη διερεύνηση ευθυνών για όλα τα πρόσωπα της ΝΔ που πρότεινε το ΠΑΣΟΚ, με την προϋπόθεση ότι θα γίνει αποδεκτή η δική τους πρόταση για διερεύνηση.
Πάντως και στο στρατόπεδο της ΝΔ εκφράστηκαν διαφοροποιήσεις.
Ο Πάνος Καμμένος ζητά με σαφήνεια διερεύνηση για τους Χρ. Μαρκογιαννάκη και Μ. Λιάπη, ενώ διαφωνεί για το Χρ. Βερελή, όπως άλλωστε δήλωσαν επίσης ο Τάσος Νεράντζης και η Μαρία Κόλλια – Τσαρουχά.
Ο ΛΑ.Ο.Σ. προτάσσει τη διερεύνηση ευθυνών για όλους τους ταμίες των κομμάτων και επιπλέον για τους Κ. Σημίτη, Τ. Μαντέλη, Α. Τσοχατζόπουλο, Γ. Αλογοσκούφη, Ντόρα Μπακογιάννη και Κυριάκο Μητσοτάκη.
Για το θέμα των πολιτικών προσώπων, ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ τάσσονται υπέρ της διερεύνησης τυχόν ευθυνών όλων των προσώπων που προκύπτει από τα πραγματικά περιστατικά ότι εμπλέκονται στην υπόθεση.
Πάντως οι ακριβείς ενστάσεις, παρατηρήσεις και διαφωνίες των βουλευτών θα επιβεβαιωθούν απόλυτα τη Δευτέρα, οπότε και θα δοθούν στη δημοσιότητα τα πρακτικά της αποψινής μαραθώνιας συνεδρίασης, αφού διορθωθούν και επικυρωθούν από τα μέλη της εξεταστικής επιτροπής.