Τις κυβερνητικές του υποχρεώσεις με μια πυκνή προεκλογική δραστηριότητα συνδυάζει ο πρωθυπουργός συνεχίζοντας τις περιοδείες του με επόμενους σταθμούς την Πέμπτη την Πάτρα και τον Πύργο. Παράλληλα, συνεχίζει να τοποθετείται στο δημόσιο διάλογο με μπαράζ συνεντεύξεων και ομιλιών θέτοντας το διακύβευμα των ευρωεκλογών αλλά και ξεδιπλώνοντας την κυβερνητική ατζέντα και τις επόμενες προτεραιότητες μετά τις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου.

Ήδη έχει προαναγγείλει ότι στο επόμενο υπουργικό συμβούλιο αναμένεται να εγκριθεί το εθνικό σχέδιο για το δημογραφικό, αυτό ερμηνεύεται ως στήριξη της οικογένειας, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες του Νewsbeast συνεχείς είναι οι συσκέψεις τις τελευταίες ημέρες με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου οικογένειας και τα συναρμόδια υπουργεία προκειμένου να εξευρεθούν πόροι για έξτρα παροχές στις τρίτεκνες οικογένειες αλλά και φορολογικά κίνητρα, ως έμπρακτη αναγνώριση του οικονομικού βάρους μιας πολυμελούς οικογένειας. Παράλληλα, όπως προανήγγειλε ο πρωθυπουργός το οικονομικό επιτελείο αναζητεί πόρους- χρηματοδοτικό εργαλείο για να επεκταθεί το πρόγραμμα «Σπίτι μου», με τον ίδιο να εξηγεί ότι στόχος της κυβέρνησης είναι να βελτιωθεί το βιοτικό επίπεδο των πολιτών και όχι να μοιράζει προεκλογικά χρήματα που δεν υπάρχουν.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισημαίνει ότι είναι υπέρμαχος της συνετής πολιτικής και του ρεαλισμού και κατηγορεί τον Στέφανο Κασσελάκη για πλειοδοσία υποσχέσεων με ένα νέο περιτύλιγμα που θυμίζει – όπως τονίζει – την περίοδο του 2015. «Η χώρα χρεοκόπησε με τις πολιτικές που υποστηρίζει ο Κασσελάκης. Αυτή τη στιγμή πάμε προς τη σωστή κατεύθυνση όταν η οικονομία αναπτύσσεται με διπλάσιο ρυθμό. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει πρόβλημα ακρίβειας. Έχουμε αυξήσει μισθούς και συντάξεις, αλλά αυτό πολλές φορές δεν αρκεί για να καλύψει τις αυξήσεις» επισημαίνει.

Κυριάκος Μητσοτάκης

Τετ α τετ Μητσοτάκη – Αλ Θανί

Την ενίσχυση των οικονομικών και επενδυτικών σχέσεων με την Ελλάδα επιδιώκει το Κατάρ με τον Εμίρη Tamim bin Hamad Al Thani να πραγματοποιεί την πρώτη επίσημη επίσκεψή του στην Ελλάδα.

Στις 11:30 αναμένεται να περάσει το κατώφλι του Μεγάρου Μαξίμου για να συναντηθεί με τον πρωθυπουργό, τρεις μήνες μετά τη συνάντηση που είχαν στη Ντόχα οι δύο άνδρες. Η συνάντηση έχει ως στόχο την ενίσχυση της διμερούς συνεργασίας των δύο χωρών με έμφαση στην ενέργεια, τον τουρισμό, την άμυνα, ενώ στην ατζέντα των συζητήσεων θα βρεθούν και οι σχέσεις Ε.Ε-Κατάρ, καθώς το Κατάρ έχει αναλάβει διαμεσολαβητικό ρόλο στις διαπραγματεύσεις για την απελευθέρωση των ομήρων από τη Χαμάς.

Μια ευρεία αντιπροσωπεία θα συνοδεύει τον Εμίρη του Κατάρ και συγκεκριμένα ο επικεφαλής του γραφείου, οι υπουργοί Μεταφορών, Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας, Πολιτισμού, ο υφυπουργός Εξωτερικών, ο Διευθυντής Σπουδών και Έρευνας και ο διευθύνων σύμβουλος της Αρχής Επενδύσεων του Κατάρ, ενός από τους μεγαλύτερους κρατικούς επενδυτικούς φορείς στον κόσμο. Aπό την ελληνική πλευρά στις διευρυμένες συνομιλίες θα συμμετάσχουν οι υπουργοί Εξωτερικών, Άμυνας, Ενέργειας, Πολιτισμού, Ναυτιλίας και ο υφυπουργός Εξωτερικών με αρμοδιότητα την οικονομική εξωστρέφεια Κώστας Φραγκογιάννης.