Σε επικοινωνιακή αντεπίθεση επιδίδεται ο πρωθυπουργός με συνεχείς περιοδείες, συνεντεύξεις αλλά και TikTok με μεγάλη δόση αυτοσαρκασμού. Σήμερα το απόγευμα αναμένεται να εκπέμψει πολιτικά μηνύματα από την πρωτεύουσα της Εύβοιας, τη Χαλκίδα, καλώντας τους πολίτες να εμπιστευτούν εκ νέου τη ΝΔ και τονίζοντας ότι οι ευρωεκλογές είναι τόσο σημαντικές για την ποιότητα της ζωής μας και συνεπώς δεν θα πρέπει να αντιμετωπίζονται με αδιαφορία.  Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ορίζει ως ζητούμενο της ευρωκάλπης την πολιτική σταθερότητα, προκειμένου με μια νέα ισχυρή εντολή από τους ψηφοφόρους να έχει καθαρό πολιτικό διάδρομο για τα επόμενα 3 χρόνια, κάνοντας λόγο για μια 4ετία μεγάλων δομικών αλλαγών που θα βάλουν για τα καλά την Ελλάδα σε τροχιά προσέγγισης με την Ευρώπη. Μάλιστα αυτό που τονίζει είναι ότι η κυβέρνηση τους 10 αυτούς μήνες έχει δώσει σημαντικά δείγματα γραφής με τις αυξήσεις των μισθών και συντάξεων ως ανάχωμα στην ακρίβεια αλλά και προχωρώντας σε σημαντικές μεταρρυθμίσεις στην υγεία και την παιδεία.

Με «σημαία» τη διεύρυνση

Δεδομένου ότι το υψηλό ποσοστό του 41% που πέτυχε η ΝΔ στις εθνικές εκλογές δεν προήλθε μόνο από παραδοσιακούς ψηφοφόρους της γαλάζιας παράταξης αλλά οφείλεται στο «άνοιγμα» σε πιο κεντρώα κοινά, η πολιτική στόχευση παραμένει η ίδια και στις ευρωεκλογές. Και μπορεί ο πήχης να έχει τεθεί στο 33% ωστόσο γαλάζια σημαία παραμένει η διεύρυνση με την κυβέρνηση να επιχειρεί να εκφράσει κοινά που προέρχονται και από άλλους πολιτικούς χώρους. Ήδη έγιναν κινήσεις, – εκκλησία, υποψηφιότητα Μπελέρη, ενίσχυση του πατριωτικού αισθήματος- προκειμένου να ανακοπούν οι διαρροές από τα δεξιά και επιχειρείται να διατηρηθεί παρά την όποια πολιτική φθορά το εκλογικό κοινό που εντάσσεται στο κέντρο. Για αυτό και ο πρωθυπουργός μιλά για την προοδευτική – πατριωτική ΝΔ, η οποία αγωνίζεται για την υπεράσπιση των εθνικών συμφερόντων, επενδύει στην πρόοδο, την ισότητα και την κοινωνική δικαιοσύνη.

Μηνύματα από τη Χίο με το βλέμμα στον Ερντογάν

Από το Βόρειο Αιγαίο – τη Χίο- όπου βρέθηκε χθες, παραμονή της επίσκεψής του στην Άγκυρα ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στο δύσκολο πρόβλημα του μεταναστευτικού, επισημαίνοντας ότι η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα στην οποία το θέμα αυτό δεν κυριαρχεί στην προεκλογική ατζέντα, θέλοντας να καταδείξει μεταξύ άλλων ότι τα βήματα εξομάλυνσης στις ελληνοτουρκικές σχέσεις λειτούργησαν θετικά σε αυτό τον τομέα. «Αντί να συζητάμε για το τι θα κάνουμε τους παράνομους μετανάστες, οι οποίοι έρχονται, είμαστε στην ευχάριστη θέση να μπορούμε να υποδεχόμαστε νόμιμα επισκέπτες από την Τουρκία μέσα από το πρόγραμμα διευκόλυνσης της visa» είπε χαρακτηριστικά, εξηγώντας ότι η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα στην Ευρώπη, η οποία κατάφερε να εξασφαλίσει εξαίρεση από το αυστηρό πλαίσιο του κανονισμού του Σένγκεν, για να μπορεί ακριβώς να χορηγεί βίζα με πολύ γρήγορες διαδικασίες στις πύλες εισόδου σε 10 νησιά του Ανατολικού Αιγαίου. Παράλληλα χαρακτήρισε στρατηγική επιλογή τη συνεχή επένδυση στις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας, οι οποίες  – όπως είπε – εξασφαλίζουν την εθνική μας κυριαρχία.