«Μονόδρομος είναι η ενωτική διέξοδος» σύμφωνα με το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Δημήτρη Χατζησωκράτη που με άρθρο του σήμερα στην εφημερίδα Τα Νέα, προτείνει μία σειρά από ενέργειες προς αυτή την κατεύθυνση.

Στο πλαίσιο αυτό καλεί τον πρόεδρο του κόμματος Στέφανο Κασσελάκη «να μετεξελίξει την πρόταση διαγραφής σε πρόταση πολιτικής αποδοκιμασίας των 4 στελεχών από την Κεντρική Επιτροπή (σ.σ. εννοεί τους Στέφανο Τζουμάκα. Δημήτρη Βίτσα, Πάνο Σκουρλέτη και Νίκο Φίλη), κλείνοντας τα αφτιά του στις ιαχές και τα τόμαχοκ του πολέμου που εκπέμπονται από μέλη της νεοσύστατης ηγετικής του ομάδας».

Γράφει χαρακτηριστικά ο κ. Χατζησωκράτης: «Δυστυχώς, ο ορυμαγδός που ακολούθησε από την 25η Σεπτεμβρίου και μετά (σ.σ. όταν δηλαδή εξελέγη πρόεδρος ο κ. Κασσελάκης) αμφισβητεί, εξ αντικειμένου, τη νωπή επιλογή του κομματικού σώματος και έχει εμπλέξει το κόμμα σε επικίνδυνη δίνη. Τα πυρά ενάντια στο πρόσωπο του νέου προέδρου, οι επιλογές του στη συγκρότηση της νέας ηγετικής του ομάδας, στη διανομή θέσεων και ρόλων στο κόμμα και στην Κοινοβουλευτική Ομάδα, η μη επιτυχής ή/και λαθεμένη δημόσια διατύπωση θέσεών του στον ΣΕΒ προκάλεσαν και προκαλούν ακραία αμφισβήτηση και παρενέργειες πρωτόγνωρες».

«Οι χαρακτηρισμοί για τον ρόλο, την παρουσία του, την ασυμβατότητά του με την Αριστερά, με τους οποίους διαφώνησα από την πρώτη στιγμή, αλλά και η ανταπάντησή του με τις ΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ιστορικών στελεχών, με τις οποίες διαφωνώ, μονοπωλούν πλέον τη δημόσια συζήτηση και υπονομεύουν την όποια προσπάθεια στοιχειώδους ανάσας, συγκρότησης και προώθησης ενός στιβαρού πολιτικού σχεδίου, μιας αντιπολιτευτικής τακτικής προς τις κυβερνητικές επιλογές και προπάντων του ίδιου του οδικού χάρτη προς το Συνέδριο».

Και συνεχίζει λίγο πιο κάτω: «Κατά τη δική μου άποψη, ο πρόεδρος Στεφ. Κασσελάκης με την πρώτη παρουσία του στην ΚΕ στην εισήγησή του θα πρέπει να δώσει ένα μήνυμα προοπτικής, πολιτικό και ενωτικό.

  • Με πολιτικό πλαίσιο που θα εδράζεται στην εισήγησή του στο Συνέδριο του ECONOMIST, που ήταν και έμπρακτη αναγνώριση του πολιτικο-ιδεολογικού κεκτημένου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.
  • Να μετεξελίξει την πρόταση ΔΙΑΓΡΑΦΗΣ σε πρόταση ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΠΟΔΟΚΙΜΑΣΙΑΣ των 4 στελεχών από την ΚΕ, κλείνοντας τα αφτιά του στις ιαχές και τα τόμαχοκ του πολέμου που εκπέμπονται από μέλη της νεοσύστατης ηγετικής του ομάδας.
  • Να παρουσιάσει εκ νέου, με προσδιορισμένο χρονοδιάγραμμα, τον οδικό χάρτη για το Συνέδριο του Φεβρουαρίου, επαναβεβαιώνοντας ότι αυτήν ακριβώς τη συλλογική δέσμευση την εννοούν οι πάντες».