Για την ακρίβεια, αλλά και τις εξελίξεις στην αντιπολίτευση μίλησε ο υπουργός Επικρατείας, Μάκης Βορίδης.
«Η πραγματικότητα είναι ότι έχουμε θεαματικές επιδόσεις σε ρυθμό ανάπτυξης, έχουμε έναν από τους καλύτερους ρυθμούς ανάπτυξης στην ΕΕ. Έχουμε πολύ σημαντική προσέλκυση επενδύσεων, ίσως τον μεγαλύτερο αριθμό προσέλκυσης επενδύσεων στην ΕΕ. Έχουμε τον μεγαλύτερο αριθμό αποκλιμάκωσης δημοσίου χρέους στην ΕΕ. Έχουμε αύξηση των μισθών. Από την άλλη μεριά, η πραγματικότητα είναι ότι ένα σημαντικό κομμάτι των αυξήσεων ροκανίζεται από την ακρίβεια. Επίσης αλήθεια είναι ότι έχουμε μία κάμψη του ρυθμού του πληθωρισμού, αλλά για να είμαστε ειλικρινείς και ρεαλιστές. Αυτό που κοιτάει ο κόσμος είναι ο λεγόμενος σωρευτικός πληθωρισμός. Αυτή η αύξηση που έγινε πρόπερσι, συν την αύξηση που έγινε πέρυσι, συν ενδεχομένως τη μικρότερη αύξηση που έγινε φέτος, αυτό είναι που ο κόσμος καταλαβαίνει ότι του τρώει το εισόδημα», είπε ο υπουργός, μιλώντας στο MEGA.
Ο ίδιος αναφέρθηκε στη μείωση του ΦΠΑ που ζητά η αντιπολίτευση, λέγοντας:
«Είναι 3 δισ ευρώ. Δεν είναι μόνο το θέμα πού θα τα βρεις, δεν είναι μόνο το θέμα ότι με βάση τους νέους δημοσιονομικούς κανόνες που ισχύουν στην ΕΕ έχουμε πλαφόν στην αύξηση των δαπανών. Εκείνο που έχει νόημα τώρα για την Ελλάδα είναι να κεφαλαιοποιήσει πάνω στο γεγονός ότι έχει κυβερνητική σταθερότητα, έχει καλά δημόσια οικονομικά και επομένως μπορεί να επιταχύνει την οικονομία της».
«Για το ρεύμα έχουμε πει ότι αν υπάρχουν αυξήσεις θα υπάρχει παρέμβαση δική μας. Θα τη δούμε την παρέμβαση, με τα κριτήρια που θέτουμε κάθε φορά», συμπληρώνει.
Για τη διαγραφή Σαμαρά, ο υπουργός τόνισε πως «ευχάριστο δεν είναι να διαγράφεις και ειδικά να διαγράφεις πρώην πρωθυπουργό και ένα στέλεχος του διαμετρήματος του Αντώνη Σαμαρά. Θεωρώ από την άλλη μεριά ότι αυτό εξηγήθηκε, σε μεγάλο βαθμό έγιναν κατανοητοί οι λόγοι και η αναγκαιότητα αυτής της διαγραφής. Δεν πιστεύω ότι θα έχει κόστος», ενώ για τον νέο πρόεδρο στον ΣΥΡΙΖΑ τόνισε πως: «να ευχηθώ κάθε επιτυχία στον κ. Φάμελλο. Να πω ότι υπάρχει ένα πολιτικό γεγονός μέσα από όλα αυτά. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι πλέον αξιωματική αντιπολίτευση. Αυτό είναι θεσμικό γεγονός, είναι κάτι το οποίο δεν έχει συμβεί, δεν έχει ιστορικό προηγούμενο τουλάχιστον στην ελληνική πολιτική ιστορία και στη μεταπολίτευση σίγουρα. Σε μεγάλο βαθμό αυτό θα αποτυπώσει και τους κοινοβουλευτικούς συσχετισμούς».
«Αυτή η πολυδιάσπαση θα δημιουργήσει περισσότερα μικρότερα κόμματα στον χώρο της Αριστεράς. Θεωρώ ότι πια, σε μεγάλο βαθμό, διαμορφώνεται και αναδιατάσσεται το πολιτικό σκηνικό. Το ΠΑΣΟΚ στη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, και δημοσκοπικά φαίνεται ότι συσπειρώνει δυνάμεις τις οποίες δεν είχε. Σε μεγάλο βαθμό αυτό διαμορφώνει και το καινούργιο πολιτικό περιβάλλον. Αν θα φτάσουμε στον παλιό δικομματισμό, δηλαδή των πολύ υψηλών συσπειρώσεων, αυτό είναι κάτι διαφορετικό».