Μόνο ως τυχαία δεν πρέπει να εκλαμβάνεται η παρέμβαση του Ευάγγελου Βενιζέλου με την αρθρογραφία του στο aixmi.gr. Πληροφορίες θέλουν τον υπουργό Άμυνας να κινείται παρασκηνιακά, παρακινούμενος από αρκετούς βουλευτές που ανήκουν στο μπλοκ του και κατά την περίοδο των εορτών τον πίεσαν να παρέμβει δημοσίως, ενώ φέρεται τελευταία να έχει στενές επαφές και με άλλους υπουργούς, εκτός από τους τακτικούς συνομιλητές του, όπως π.χ. ο Ανδρέας Λοβέρδος.

Μάλιστα, συζητούνται έντονα οι απόψεις που διατύπωσε στο άρθρο του ο κ. Βενιζέλος για την εσωτερική λειτουργία του ΠΑΣΟΚ, τον εκλογικό νόμο και το νόμο περί ευθύνης υπουργών. Για το πρώτο, άσκησε έμμεση κριτική στα κομματικά όργανα και τον ίδιο τον κ. Παπανδρέου για την εικόνα διάλυσης που επικρατεί στην κοινοβουλευτική ομάδα.

Για το δεύτερο, τάσσεται ουσιαστικά κατά της πρότασης Παπανδρέου για το μεικτό σύστημα και τη λίστα. Και για το τρίτο, υποστηρίζει ότι πρέπει να γίνουν περιορισμένες αλλαγές στο νόμο περί ευθύνης υπουργών (ο ίδιος είναι συντάκτης των σχετικών συνταγματικών διατάξεων στην αναθεώρηση του 2001).