«Για πρώτη φορά εδώ και πολύ καιρό, υπάρχει ένα αίσθημα ανακούφισης στην Ελλάδα και την Ευρώπη. Επειτα από τις βουλευτικές εκλογές της Κυριακής η πλειοψηφία των εδρών στο κοινοβούλιο στην Αθήνα ανήκει σε εκείνα τα κόμματα που θέλουν την Ελλάδα στην ευρωζώνη και θέλουν να συνεχίσουν στον δρόμο των μέτρων λιτότητας και των δομικών μεταρρυθμίσεων».
«Το συντηρητικό κόμμα Νέα Δημοκρατία, με αρχηγό τον Αντώνη Σαμαρά, ήρθε πρώτο. Η ΝΔ πιθανώς να σχηματίσει κυβέρνηση με το σοσιαλιστικό κόμμα ΠαΣοΚ, με αρχηγό τον Ευάγγελο Βενιζέλο. Πολλοί κατηγορούν τα δύο πρώην πανίσχυρα κόμματα ότι οδήγησαν τη χώρα στην καταστροφή με δεκαετίες ανεύθυνης πολιτικής. Τώρα τους έχει ανατεθεί η αποστολή της ανάκαμψης της Ελλάδας» αναφέρει το άρθρο.
Ωστόσο, συνεχίζει, δεν πρόκειται για ένα εύκολο έργο. Η νέα ελληνική κυβέρνηση δεν έχει μόνο να αντιμετωπίσει τη δυσπιστία της Ευρωπαϊκής Eνωσης, του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, αλλά και την απροθυμία των ελλήνων πολιτών να δεχθούν περαιτέρω μέτρα λιτότητας χωρίς να έχουν ελπίδα ότι κάτι θα βελτιωθεί σύντομα. Φυσικά, είναι θετικό ότι οι κυβερνήσεις τόσο στο Παρίσι όσο και στο Βερολίνο έχουν αρχίσει πια να συνειδητοποιούν ότι η πολιτική της λιτότητας στις χώρες της νότιας Ευρώπης δεν μπορεί να συνεχιστεί αν δεν συνδυαστεί με ένα πρόγραμμα που θα ενισχύσει την ανάπτυξη.
Πολλοί Ελληνες, συνεχίζει η Deutsche Welle, «εξέφρασαν τη δυσαρέσκειά τους ψηφίζοντας το ριζοσπαστικό κόμμα ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο ήρθε δεύτερο στις εκλογές της Κυριακής. Υπάρχουν αμφιβολίες αν ο ηγέτης του, το νέο αστέρι της ελληνικής πολιτικής, θα καταφέρει να ηγηθεί μίας εποικοδομητικής αντιπολίτευσης στο κοινοβούλιο».
Και καταλήγει: «Πριν από τρία χρόνια, το κόμμα του ήταν μικρό και τώρα πήρε το 27% των ψήφων. Ο Τσίπρας ήθελε να καταγγείλει όλες τις συμφωνίες για τη διάσωση και επίσης να σταματήσει τις πολιτικές της λιτότητας. Οι Ευρωπαίοι είναι ανακουφισμένοι που ο ΣΥΡΙΖΑ δεν βγήκε πρώτο κόμμα στις εκλογές. Αλλά στον νέο του ρόλο δεν θα διστάσει να κάνει επίδειξη της δύναμής του, τόσο έναντι της νέας κυβέρνησης όσο και στους δρόμους. Η νέα ελληνική κυβέρνηση δεν θα βρεθεί σε αξιοζήλευτη θέση. Το αντίθετο: είναι αντιμέτωπη με έναν ηράκλειο άθλο».