«Η κυβέρνηση που θα προκύψει από τις εκλογές θα έχει λίγους μήνες ζωής» εκτίμησε ο Γιώργος Καρατζαφέρης μιλώντας για τις εκλογές της Κυριακής.

Όπως τόνισε, οι επιλογές των εκλογών είναι δυο, «αν βγει ο Βενιζέλος και ο Σαμαράς θα περάσουν 76 επώδυνα μέτρα και ο Τσίπρας θα κατεβάσει κόσμο στους δρόμους».

Εκτίμησε δε ότι αν γίνει κάτι τέτοιο και «μετά θα βγει για 8 χρόνια». «Αν βγει τώρα ο Τσίπρας, το πράγμα θα ξεφουσκώσει», είπε μιλώντας στο MEGA ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. ενώ εκτίμησε ότι μετά από αυτό το «ξέσπασμα που θα ξεφουσκώσει σε 2 μήνες, εμείς θα φτιάξουμε κατόπιν ένα πλατύ πολιτικό μέτωπο» για να γίνει διαχείριση της κρίσης.

«Μη μας φορτώσετε τον Τσίπρα στην πλάτη για 8 χρόνια» είπε ο κ. Καρατζαφέρης και τόνισε πως η λύση δεν είναι επαναδιαπραγμάτευση των όρων του Μνημονίου αλλά «όπως έδειξε η Ισπανία, πρέπει να προσφύγει στις Βρυξέλλες όλος ο Νότος ενωμένος ζητώντας πλήρη αλλαγή πολιτικής».

Αναφορικά με το αν θεωρεί ότι θα μπει το κόμμα του στη Βουλή, εμφανίστηκε αισιόδοξος ενώ δήλωσε ότι με την επιλογή του να στηρίξει το Λ. Παπαδήμο, «στήριξα την Ελλάδα αλλά δεν μπόρεσα να πείσω τους δικούς μου».