Με τη βοήθεια του Γάλλου προέδρου Φρανσουά Ολάντ που μέσα σε ένα εικοσιτετράωρο δε δέχθηκε να δει τον πρόεδρο της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα με τη δικαιολογία ότι το πρωτόκολλο δικαιολογεί συναντήσεις του Γάλλου Προέδρου με αρχηγούς κρατών, αλλά είδε τον Ευ. Βενιζέλο, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ μπήκε «σφήνα» στο δίδυμο των επαναληπτικών εκλογών 2012, δηλαδή ανάμεσα στον Α. Σαμαρά και τον Αλέξη Τσίπρα.

Το ΠΑΣΟΚ διατηρεί το διμέτωπο του προεκλογικού του αγώνα, δηλαδή ενάντια στη ΝΔ αλλά και τον ΣΥΡΙΖΑ και ο ΣΥΡΙΖΑ απάντησε σήμερα στον πρόκλησή του, επένδυσε επικοινωνιακά στη συνάντηση Ολάντ – Βενιζέλου και ο ΣΥΡΙΖΑ ενέδωσε στην πρόκληση.

Επιχείρησε η Κουμουνδούρου να υποβαθμίσει τη σημασία της επίσκεψης Βενιζέλου στα Ηλύσια Πεδία λέγοντας ότι ο κ. Βενιζέλος δε μπορεί μα το 13,1% του ελληνικού λαού να λέει ότι πήγε στο Παρίσι εκπροσωπώντας τον ελληνικό λαό.

Η απάντηση ήρθε άμεσα από την Ιπποκράτους, που προσπαθεί μέσα από τον διμέτωπο, να αναστήσει το ΠΑΣΟΚ. «Ελπίζουμε ο κ. Τσίπρας να αντιληφθεί γρήγορα τη διαφορά μεταξύ της εσωτερικής πολιτικής αντιδικίας και της ανάγκης στο εξωτερικό η Ελλάδα να εμφανίζεται με μία ενιαία φωνή για την αποτελεσματική υπεράσπιση των συμφερόντων του ελληνικού λαού. Αλαζονικό δεν είναι να μη μεταφέρεις στο εξωτερικό τις εσωτερικές αντιδικίες αλλά να νομίζεις ότι επειδή ανέβηκαν τα ποσοστά του κόμματός σου μπορείς να μιλάς στο διεθνές κοινό, σας να μιλάς στο σκληρό πυρήνα του κομματικού σου ακροατηρίου» απάντησε πριν από λίγο η Ιπποκράτους στην Κουμουνδούρου.