Να σχηματιστεί άμεσα κυβέρνηση στην Ελλάδα ώστε η χώρα μας να επωφεληθεί από την ευνοϊκή ευρωπαϊκή συγκυρία, ήταν το σχόλιο του προέδρου του ΕΒΕΑ Κωνσταντίνου Μίχαλου ο οποίος μίλησε στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ για το αποτέλεσμα των εκλογών και τις πολιτικές εξελίξεις.

«Οι πολιτικοί πρέπει να ομονοήσουν για να παραμείνουμε εντός του γηπέδου» είπε ο κ. Μίχαλος υπογραμμίζοντας την κρισιμότητα της συγκυρίας για το πολιτικό αλλά και οικονομικό μέλλον της χώρας. Επανέλαβε ότι το ΕΒΕΑ ζητά να υπάρξει χαλάρωση των μέτρων, όχι όμως και υποχώρηση από τους στόχους.

«Έχουμε ζητήσει σαφώς να διαπραγματευτούμε εκ νέου κάποιους όρους μνημονίου» είπε ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ. Υποστήριξε όμως ότι υπάρχουν ιδιαιτερότητες στην ελληνική οικονομία, σε ότι αναφορά προσαρμογή μέτρων: «η ανάπτυξη όταν δεν έχεις βαριά βιομηχανία θέλει 3-5 χρόνια να αποδώσει». Αναφορικά με τη μείωση των μισθών για την προσέλκυση επενδύσεων, απέρριψε ως άτοπο το μέτρο. «Δε λειτούργησε το μοντέλο στη Βουλγαρία. Μια βιομηχανία, όταν σκέφτεται κάπου να επενδύσει, δεν θα κοιτάξει πρωταρχικά το 250άρι» στη διαφορά των μισθών, υποστήριξε, «αλλά τη δυναμικότητα οικονομίας,να μπορεί να απορροφήσει το 60-70% της παραγωγής εντός της εγχώριας αγοράς». Και μίλησε για «εξαθλίωση στη χώρα μας» η οποία δεν βοηθά στην απορροφητικότητα αυτή.

Επιτέθηκε σε έντονους τόνους κατά της Γερμανίας τονίζοντας ότι το Βερολίνο θέλει να καλύψει « τα ελλείμματα γερμανικών τραπεζών με τις περιουσίες των Ελλήνων». «Να μην παίζουμε άλλο το παιχνίδι του κονγκλάβιου του Βερολίνου» τόνισε ο κ. Μίχαλος και κάλεσε σε συστράτευση του ευρωπαϊκού νότου, της Γαλλίας περιλαμβανομένης. Υποστήριξε δε ότι «η Ελλάδα απέκτησε την Κυριακή έναν ισχυρό σύμμαχο στο πρόσωπο του κ. Ολάντ».

«Πρέπει να υπάρξει κυβέρνηση τάχιστα κατέληξε ο κ. Μίχαλος γιατί αλλιώς όποτε βγει η επόμενη κυβέρνηση, θα «κυβερνήσει σε μια κατεστραμμένη χώρα».