Κυβέρνηση Σαμαρά με ψήφο ανοχής από το ΠΑΣΟΚ εκτιμά ως πιθανότερο αποτέλεσμα για την 7η Μαΐου η Real News.
Τα επιτελεία των δυο κομμάτων φαίνεται να έχουν κάποια εναλλακτικά σενάρια στο συρτάρι. Το ενδεχόμενο της συγκυβέρνησης φαίνεται πως είναι στη λίστα και των δυο μεγάλων κομμάτων. Ωστόσο, η συμφωνία είναι μόνο σε επίπεδο… τίτλων.

Ο Αντώνης Σαμαράς δεν είναι διατεθειμένος, σύμφωνα με τις πληροφορίες, να υποχωρήσει και να δεχτεί κάποιον άλλο πρωθυπουργό, ούτε καν το Δ. Αβραμόπουλο ή το Στ. Δήμα.

Αν το σχέδιο αυτό δεν πετύχει, ο πρόεδρος της ΝΔ ενδέχεται να στραφεί στον κεντροδεξιό χώρο: στους Ανεξάρτητους Έλληνες, το ΛΑΟΣ, τη ΔΗ.ΣΥ.

Στο ΠΑΣΟΚ τώρα, το σενάριο της συγκυβέρνησης υπάρχει και στις εναλλακτικές Βενιζέλου. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έχει τον έλεγχο του Εθνικού Συμβουλίου του κόμματος οπότε μπορεί να νομιμοποιήσει θεσμικά την όποια απόφασή του.

Αν η διαφορά με τη ΝΔ ξεπεράσει τις 7 μονάδες, ο Ε. Βενιζέλος δεν θα μπορέσει ίσως παρά να δεχτεί την επιλογή Σαμαρά για την πρωθυπουργία. Η ψήφος ανοχής κρίνεται από κάποιους αναλυτές προτιμότερη για τον κ. Βενιζέλο έναντι της συγκυβέρνησης καθώς θα του επιτρέψει να παίρνει αποστάσεις από τις αποφάσεις Σαμαρά και να υπερψηφίζει μόνο τα μνημονιακά μέτρα.

Άλλα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, πάντα σύμφωνα με τη Real, όπως ο Α. Λοβέρδος θα ταχθούν υπέρ της πολιτικής προσωπικότητας για την πρωθυπουργία, του Α. Σαμαρά περιλαμβανομένου.

Αντίθετα η Άννα Διαμαντοπούλου θα στηρίξει ένα σχήμα τύπου Παπαδήμου.