«Η Δημοκρατική Αριστερά αν της δοθεί από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας εντολή σχηματισμού κυβέρνησης τότε θα απευθυνθεί στις προοδευτικές δυνάμεις με συγκεκριμένη πρόταση προκείμενου να διαμορφωθεί μια συγκεκριμένη προγραμματική συμφωνία», υπογράμμισε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε από τα Χανιά ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης.

Ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς αναφέρθηκε σε δύο κόκκινες γραμμές, λέγοντας ότι ο «ένας όρος είναι η απαγκίστρωση από τις ρυθμίσεις του μνημονίου, και ο δεύτερος όρος είναι η πολιτική που κρατά τη χώρα σταθερά στην ευρωζώνη και το ευρώ».

Ο Φώτης Κουβέλης σημείωσε μάλιστα χαρακτηριστικά πως η επιστροφή της χώρας στη δραχμή θα σημάνει επιστροφή σε μακρινές δεκαετίες και ταυτόχρονα την ανικανότητα της χώρας να καταβάλει τους σημερινούς μισθούς και τις συντάξεις πείνας.

Για τις εκλογές 2012, ο κ. Κουβέλης τόνισε πως «ο Ελληνικός Λαός έχει την δυνατότητα και κρατά την απόφαση στα χέρια του για τον αν ο τόπος θα πορευθεί με μια άλλη πολιτική ή αν θα ακυρώσει την πολιτική που εξέφρασαν το ΠΑΣΟΚ και η Ν.Δ χρόνια ολόκληρα, η θα επιλέξει μια άλλη πολιτική που θα οδηγήσει στην έξοδο από την κρίση αλλά με την κοινωνία ζωντανή».

Τόνισε πως η ΔΗΜΑΡ διεκδικεί την απαγκίστρωση από τις ρυθμίσεις και τους όρους του μνημονίου επισημαίνοντας πως πρόκειται για μια διεκδίκηση ρεαλιστική.