Το φετινό 23ο Πανόραμα Ευρωπαϊκού κινηματογράφου θα διεξαχθεί από 21 έως 31 Οκτωβρίου 2010. Όπως κάθε χρόνο ο κεντρικός κορμός του Πανοράματος είναι αφιερωμένος στον ευρωπαϊκό κινηματογράφο, με προγράμματα όπως το καθιερωμένο πια Διαγωνιστικό Τμήμα με 10 ευρωπαϊκές πρεμιέρες και με απονομή βραβείων.

Στο κινηματογραφικό Φεστιβάλ που διοργανώνεται από τον Πολιτισμικό Οργανισμό του Δήμου Αθηναίων θα προβληθεί ένα αφιέρωμα στον πρωτεργάτη του ανεξάρτητου αμερικανικού σινεμά, τον Σάμιουελ Φούλερ. Δημιουργός εξαιρετικά παραγωγικός, ο Φούλερ είναι το σημείο αναφοράς σκηνοθετών όπως ο Τζιμ Τζάρμους, ο Κουέντιν Ταραντίνο αλλά και ο Μάρτιν Σκορσέζε.

Οι ταινίες του αφιερώματος είναι: I Shot Jesse James (1949), The Baron of Arizona (1950), The Steel Helmet (1951), White Dog (1982), καθώς και δύο σε δικό του σενάριο, το Shockproof (1949) και το Scandal Sheet (1952, βασισμένο στο μυθιστόρημα The Dark Page).

Επίσης το 23ο Πανόραμα Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου πρόκειται να παρουσιάσει σε πρώτη προβολή την νέα ταινία του Κώστα Ζάππα, με τίτλο «Η Ανταρσία της Κόκκινης Μαρίας». Η ταινία συμμετέχει στο επίσημο διαγωνιστικό τμήμα της φετινής διοργάνωσης.